kop

Study & Career Event helpt leerlingen met studiekeuze

 

 

4 november 2019

Tijdens het Study & Career Event (SCE) Bonaire staat de studiekeuze centraal. De informatiemarkt wordt dit jaar georganiseerd op maandag 11 november bij Jong Bonaire, en is bedoeld voor iedereen die wel eens stil staat bij zijn toekomstmogelijkheden. Zorg er dus voor dat je er bij bent!

 

Zoals altijd is de algemene opzet van de informatiemarkt breed: scholen voor vervolgonderwijs uit binnen- en buitenland en werkgevers van Bonaire zijn aanwezig. Om een paar voorbeelden te noemen: de IFE, de MTS, de University of Curaçao en de UDC/CDC van Curaçao, de University of Aruba, en SGB-mbo van Bonaire. Daarnaast presenteren werkgevers op Bonaire wat de beroepsmogelijkheden zijn op het eiland. Zo is er weer het ‘hospitality plein’ dat werken in de toeristische sector promoot en is Qredits er om te laten zien hoe je financiering kan zoeken voor je eigen onderneming.

 

Het thema van dit jaar is ‘Ondernemerschap’. Wat betekent dat? Rosemarijn de Jong, coördinator van het evenement, licht toe: “We willen jongeren laten nadenken wat ‘ondernemerschap’ voor hun betekent. Is het iets voor jou om je eigen bedrijf te starten na je opleiding? Een groot bedrijf of een klein bedrijf? Maar je kunt ook ondernemend zijn zonder een eigen bedrijf te starten. Het betekent dat je nieuwsgierig bent: dat je op zoek gaat naar uitdagingen en daar een oplossing voor vindt.”

 

Het evenement ondersteunt de jongeren van Bonaire in het maken van een keuze voor hun vervolgopleiding of beroep, en focust zich op jongeren die in de laatste klassen van het middelbaar- of beroepsonderwijs zitten. In de ochtend worden er voor verschillende klassen van de SGB presentaties gehouden. Dit geeft de jongeren de kans om zich nog beter te informeren over de verschillende mogelijkheden. Na school gaat een groot aantal van de hogere klassen met hun mentor naar de informatiemarkt bij Jong Bonaire.

 

Maar de informatiemarkt is er natuurlijk niet alleen voor leerlingen van de SGB. Groot en klein is welkom om een kijkje te komen nemen. Met name ouders van SGB-leerlingen worden aangemoedigd om ook te komen, om zo hun kinderen te ondersteunen in het maken van hun studiekeuze. De informatiemarkt op 11 november is geopend voor publiek van 1.00u tot 5.00u in de middag bij Jong Bonaire. Wees welkom!

 

------------------- 

Informatie voor de pers

Meer informatie: Rosemarijn de Jong, coördinator Study & Career Event Bonaire 2019.

Tel: +599 701 9797; Email studyfairbonaire@gmail.com