kop

Bonaire

 

Bonaire, Caribbean Netherlands 


is een eiland in de Caribische Zee en maakt deel uit van het Tropisch Koninkrijk, Caribbean Netherlands. Bonaire is sinds 10-10-10  Nederlands grondgebied en is het meest oostelijke eiland van de Benedenwindse Eilanden.

Het eiland van 288 km² is 40 km lang en 5 tot 12 km breed. 
Bonaire bestaat uit een kern van oud stollings- en afzettingsgesteente, dat zich meer dan honderd miljoen jaar geleden door o.a. onderzeese uitbarstingen heeft gevormd. Zestig miljoen jaar geleden kwam dit dikke gesteente boven zeeniveau uit en werd daarna omgeven door koraalkalksteen. Door deze geologische processen is een eiland ontstaan met in het noordwesten een heuvellandschap, in het midden een terrassenlandschap en in het zuiden een vrij laag en vlak landschap.

Hier vindt men de typische zoutpannen die ook in het noordwesten te vinden zijn. Deze zoutpannen zijn ontstaan door het stijgen en dalen van de zeespiegel tijdens de ijstijden. Onder invloed van de hoge temperatuur in combinatie met de weinige regenval bleef het zout achter. 

De sterkte van Bonaire is de schoonheid van de natuur, de rust en vooral de mensen. De cultuur wordt in Rincon door de bevolking in stand gehouden. 

Het Bestuurscollege bestaat uit:   Clark, Anjelica en Nina

EILANDSRAAD: Leden

RAADS-INFORMATIE-SYSTEEMgeeft informatie over oa de eilandsraadvergaderingen van Bonaire                               

Belangrijke wetten, brieven en rapporten m.b.t. Bonaire:

 Bonaire Blue Destination