kop

Study Fairs in Dutch Caribbean

De Studie & Beroepenmarkt zal komend schooljaar 2021- 2022 online plaatsvinden op de volgende datum:

Presentaties van Universiteiten, Hogescholen en Colleges uit Nederland, USA, Canada en Caribbean

Voor de studenten van  HAVO, VWO en MBO/SBO-4

Week 47, 2021  maandag 15 en woensdag 17 november 2021

 

Presentaties van MBO, SBO, EPI uit Caribbean

Voor de studenten van MAVO, VMBO/VSBO en PRO/SLP

Week 7, 2022    maandag 7 en woensdag 9 februari 2022

Voor meer informatie ga naar de website www.studychoicecaribbean.com of stuur een mail naar info@studychoicecaribbean.com 

 

De study Fairs in Dutch Caribbean, of de Studie & Beroepenmarkten op de eilanden Aruba, Bonaire, Curacao en Sint Maarten, Sint Eustatius, Saba. hebben al jaren in de maand november een markt georganiseerd waar de aankomende studenten geinformeerd worden door onderwijsinstellingen. Met deze informatie kunnen zij een keuze maken voor een vervolgstudie.

Ieder eiland had een fysieke markt waar de onderwijsinstellingen uit de Cariben en Nederland hun presentatie kunnen geven.

Echter in 2020 is daar verandering in gekomen door Covid19 pademie. In 2020 moest er een antwoord komen op de vraag: Hoe gaan we verder? Hoe gaan we de leerlingen van HAVO, VWO en MBO die een vervolg studie willen doen, op een goede manier informeren, zodat zij hun keuze kunnen maken. Het was al snel duidelijk dat het online moest worden. Alle eilanden van de Dutch Caribbean hebben gekozen voor een platform www.studychoicecaribbean.com . Daar kunnen de onderwijs instellingen hun presentaties geven en aan de leerlingen aangeven welke studies er zijn.

Niet alleen HAVO,VWO en MBO zullen informatie moeten krijgen voor hun vervolg studie , maar ook VMBO leerlingen zullen informatie moeten krijgen over de MBO's op de Caribische eilanden binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

In november zullen presentaties gegeven worden door Universiteiten, Colleges en Hogescholen. In februari zullen presentaties gegeven worden door MBO/SBO en andere beroepsopleidingen in de regio.

Het platforrm www.studychoicecaribbean.com zal door een nieuwe stichting StudyChoiceCaribbean beheerd worden.

In totaal, samen met de november en maart presentaties, staat er inmiddels 45 uur video online, verdeeld over 90 presentaties en hebben bijna 750 leerlingen deelgenomen aan dit event.

Ieder eiland zal een fysieke Study fair blijven organiseren. Op Bonaire zal BanBoneiru Bek de Study & Career Event, of wel de Beroepenmarkt blijven organiseren, maar dan ook gericht op de beroepen die nodig zijn op het eiland.