kop

Study Fairs in Dutch Caribbean

 

De Studie & Beroepenmarkten hebben door de corona op alle eilanden grote veranderingen doorgemaakt. De organisaties hebben een splitsing gemaakt tussen (online) STUDY Fair en lokale (fysieke) BEROEPEN Markt.

De stichting BanBoneiruBek is definitief na 15 jaar gestopt met de fysieke Beroepenmarkt. Het bestuur heeft begin 2023 deze beslissing aan OCW-CN duidelijk gemaakt. En heeft voorgesteld deze activiteit voor te leggen aan de SGB en ROA.

De STUDY FAIR wordt nu vanuit de nieuwe stichting www.Studychoicecaribbean.com jaarlijks georganiseerd. In november als een online study Fair met presentaties van Universiteiten en Colleges van USA, Canada, Nederland en de Cariben.  Deze stichting geeft online informatie voor de leerlingen van alle 6 eilanden over een studiekeuze mogelijkheid voor hun vervolg studie.

Ook wordt er een online STUDY FAIR door deze stichting gehouden jaarlijks in februari. De presentaties worden gegeven door beroepsonderwijs organisaties van alle 6 eilanden. Deze STUDY FAIR geeft online informatie voor de VMBO/VSBO/Mavo leerlingen van alle 6 eilanden over een studiekeuze mogelijkheid voor hun vervolg studie.

  • VWO/HAVO leerlingen in November 7 en 8, 2023 Recorded, see website.
  • VMBO/MAVO leerlingen in Februari 29, 2024