kop

Rijksdienst Caribisch Nederland

In Estland is 99% van de overheidsdiensten geautomatiseerd. Daar is bewezen dat een digitale overheid een enorme impuls geeft aan de economie. Hoe handig zou het zijn als de wegenbelasting op Bonaire in twee minuten digitaal betaald kon worden, in plaats van na twee uur in de rij? Essentieel onderdeel van het Estlandse model is de verregaande bescherming van persoonsgegevens. Daardoor hebben burgers een groot vertrouwen in hun digitale overheid. 

 

Het Nieuwe Werken

Ondersteund door YNNO Caribbean, introduceerde Ruud Peters, op Bonaire het eerste open en flexibele kantoor-concept voor zijn overheidsdienst. Als directeur van Shared Services Organisatie van Caribisch Nederland liet hij het oude APNA gebouw ingrijpend verbouwen en van slimme IT oplossingen voorzien. 

Vincent Cornelissen van YNNO Caribbean: “Met Ruud hebben we een gebouw zo ingericht dat het nieuwe manieren van samenwerken ondersteunt. De overgang van het personeel naar de nieuwe situatie hebben we intensief begeleid. Peters: “De nieuwe werkomgeving bevordert dat mijn afdelingen anders na gaan denken over werken en klant- en oplossingsgerichter werken. In plaats van een eigen werkplek gaan ze naar een gemeenschappelijke werkomgeving, waarbij je overal in het gebouw kunt werken.” 

Zo sluiten de verschillende werkplekken aan bij verschillende activiteiten. Plekken voor tweegesprekken of een zaal voor vergaderen met veel mensen. Een creatieve ruimte voor een brainstorm of een plek waar je staand kunt werken. “Dat is de formule die we in het hele gebouw hanteren en onze medewerkers zijn ontzettend trots op hun gebouw”, aldus Peters.

 

Bron: Consultancy Nederland