kop

Herbouw gymzalen voor Scholengemeenschap Bonaire

 

Met het omver gooien van de oude kleedruimtes werd afgelopen vrijdag 9 december 2016 de herbouw van de gymzalen van Scholengemeenschap Bonaire (SGB) aan de Kaya Frater Odulfinus in gang gezet. 

Door de slechte staat van de constructie was herbouw van de sportruimten noodzakelijk. De twee zalen worden tot op vloerniveau gesloopt en opnieuw opgebouwd. De kleedruimtes worden volledig vernieuwd. De nieuwe zalen worden op een natuurlijke wijze geventileerd. Dat wil zeggen dat er geen airco wordt toegepast maar dat het gebouw zo is ontworpen dat de wind de warmte kan afvoeren. Voor een betere akoestiek zijn geluidsabsorberende materialen in de zalen verwerkt. 

De vernieuwde sportruimtes worden naar verwachting medio november 2017 opgeleverd. De upgrading van het buitensportveld wordt door de school zelf opgepakt. Andere geplande huisvestingsprojecten voor de SGB zijn de uitbreiding van het Liseo Boneriano op de Kaya Amsterdam, zodat hier de mavo, havo en vwo kunnen worden gehuisvest. En de renovatie/nieuwbouw van de huisvesting van vmbo, mbo en -SLP aan de Kaya Frater Odulfinus. 

Bovengenoemde projecten voor de SGB  zijn onderdeel van het onderwijshuisvestingsplan voor Bonaire, dat door het Openbaar Lichaam Bonaire en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) gezamenlijk wordt gefinancierd. Rijks Vastgoed Bedrijf coördineert namens het Openbaar Lichaam Bonaire en OCW de uitvoering van de verschillende projecten die onderdeel vormen van dit plan. Eerder gerealiseerde onderwijshuisvestingsprojecten elders op Bonaire zijn de renovatie van de San Bernardo School in 2014,  de nieuwbouw voor de Strea Briante (voorheen Watapana) school en de nieuwbouw voor Skol Amplio Papa Cornes.

Voor de herbouw van de SGB gymzalen wordt samengewerkt met aannemersbedrijf Bonned Haafkes VOF en het ontwerp is van Streefkerk Architects & Consultants in samenwerking met DMV Architecten.