kop

Study- & Career Event Bonaire op maandag 7 november 2016

Op maandag 7 november 2016 zal het jaarlijkse Study & Career Event Bonaire weer plaatsvinden. De voorbereidingen voor dit evenement, de voortzetting van de Studie- & Beroepenmarkt, zijn in volle gang. Het organiseren van dit evenement op een doordeweekse dag komt tegemoet aan de wens van velen!

 

Het evenement ondersteunt de jongeren van Bonaire in het maken van een keuze voor hun vervolgopleiding of beroep, en focust zich op jongeren die in de laatste klassen van het middelbaar- of beroepsonderwijs zitten. Doordat de jongeren in gesprek kunnen komen met het vervolgonderwijs, wordt het makkelijker om een keuze te maken.

 

Er is ook minder goed nieuws: de Skills-wedstrijden kunnen dit jaar niet georganiseerd worden omdat er geen financiering voor is. Deze wedstrijden waarin mbo-studenten strijden om de beste te zijn in hun vakgebied, wordt sinds 2013 op Bonaire georganiseerd en was bezig een jaarlijkse traditie te worden. Het gaf een boost aan de motivatie en het zelfvertrouwen van vele mbo studenten, en de organisatoren betreuren het ten zeerste dat deze activiteit zo weinig erkenning krijgt.

 

Vandaar dat de SCE zich dit jaar beperkt tot de informatiemarkt. Scholen voor vervolgonderwijs uit Noord- en Latijns Amerika, het Caribisch gebied en Nederland zullen aanwezig zijn. Ook presenteren werkgevers op Bonaire wat de beroepsmogelijkheden zijn op het eiland. Verder zullen er inspirerende presentaties en workshops gegeven worden. In de avond is de informatiemarkt geopend voor ouders van scholieren en andere belangstellenden. 

 

-------------------

Informatie voor de pers

Meer informatie: Rosemarijn de Jong, coördinator Study & Career Event Bonaire 2016.

Tel: +599 701 9797 | Email studyfairbonaire@gmail.com