kop

SBM 2013: Vandaag student, morgen professional!”

Op vrijdag 15 november heeft de 10de editie van de Studie- & Beroepenmarkt Bonaire (SBM) plaatsgevonden. De SBM commissie onder leiding van Lilian Paula-Crestian had ook dit jaar gekozen voor de locatie Jong Bonaire aan de Kaya Libertador Simon Bolivar.

De opening werd gedaan door de Gezaghebber, mevrouw dr. Lydia Emerencia.

De SBM was dit jaar zeer succesvol! Er waren 39 deelnemers die samen goed waren voor 51 stands. 33 Deelnemers kwamen van Bonaire, 2 deelnemers van Curaçao en 4 deelnemers uit Nederland. Naast onderwijsinstellingen, bedrijven en organisaties, waren er dit jaar ook een aantal constructiebedrijven vertegenwoordigd.

Ook het aantal bezoekers was dit jaar meer dan andere jaren. Ruim 1100 bezoekers hebben de SBM bezocht, waaronder veel jongeren. We kunnen spreken van een zeer geslaagde dag.

 

In de middag heeft de brandweer samen met de ambulance een demonstratie geven. Deze demonstratie trok veel publiek. Ook zijn er interessante workshops gegeven door diverse organisaties.

Onder de bezoekers is een enquête gehouden en daaruit is bekend geworden dat de stand van het Korps Politie Caribisch Nederland gekozen is tot ‘beste stand 2013’.

 

Omdat de SBM op een vrijdag is gehouden waren er veel leerlingen in de gelegenheid om de SBM te bezoeken. Indien de scholen meewerken zullen we de SBM komende jaren eveneens op een vrijdag organiseren.

 

Indien u nog meer informatie wenst kunt u contact opnemen met de contactpersoon van de Studie- & Beroepenmarkt 2013, mevrouw Lilian Paula-Crestian met emailadres: sbmbonaire@gmail.com.