kop

Nieuwsbrief 2022

 

Geachte relatie,

 

Wij wensen u een gezond, gelukkig en voorspoedig 2022!

Felis Aña, Happy New Year, Feliz Año Nuevo

 

Hartelijk dank voor de prettige samenwerking in het afgelopen jaar en wij hopen deze samenwerking ook in 2022 succesvol met u te mogen voortzetten.

In 2022 zullen wij, net als de voorgaande jaren, de eigen mensen stimuleren om terug te komen naar Bonaire en een bijdrage te geven aan de opbouw van ons eiland. Onze aanpak zal niet anders zijn dan de jaren hiervoor. De missie van BanBoneiruBèk is vanaf 2007 onveranderd gebleven.

Maar door Covid 19 is de wereld veranderd, dus ook wij moesten ons aanpassen. Eén van de veranderingen betreft de Study & Career Event Bonaire (Studie & Beroepenmarkt op Bonaire), die jaarlijks gehouden werd. In het jaar 2021 is mede door deze pandemie een online Study Fair geïntroduceerd met een nieuwe stichting met de website www.studychoicecaribbean.com ,speciaal gebouwd voor de leerlingen van de eilanden, Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba die hun keuze willen maken voor een vervolgstudie.

 

De hoofdlijnen van het beleidsplan voor de stichting Ban Boneiru Bèk zijn:

1. Vacatures op de website

Ons tarief is onveranderd en blijft ook in 2022 75 dollar voor het plaatsen van een vacature. Elke vacature wordt apart op de website gezet. Een combinatie van een aantal vacatures in één advertentie is dus niet mogelijk. De vacatures worden apart geplaatst en blijven maximaal 2 maanden staan op de website.

2. Study- & Career Event

In 2022 en hoogstwaarschijnlijk ook in de daaropvolgende jaren zal de Study- & Career Event (voorheen Studie- & Beroepenmarkt) niet meer hetzelfde zijn als de afgelopen jaren.

Het jaarlijkse evenement is opgesplitst in 2 delen. Een online Study Fair en een fysieke Beroepenmarkt. 

De online Study Fair zal door de nieuwe stichting Study Choice Caribbean verzorgd worden voor alle 6 de eilanden en bestaat uit 2 aparte sessies voor de volgende doelgroepen:

-       leerlingen van Havo, VWO en MBO die hun keuze willen maken voor een vervolgopleiding op een Universiteit, College of Hogeschool.

-       leerlingen van MAVO/VMBO (VSBO/EPB) en vergelijkbaar niveau die hun keuze willen maken voor een vervolgopleiding op MBO niveau op één van de 6 eilanden.

De nieuwe website, die hiervoor is gemaakt, namelijk www.studychoicecaribbean.com, zal voor beide evenementen gebruikt worden.

De fysieke Fair zal door BanBoneiruBek op Bonaire gehouden worden als “Beroepenmarkt” Een team binnen de stichting is hiermee bezig.

3. R-Emigratie

De EmigratieBeurs zal op een nader te bepalen datum gehouden worden in Expo Houten, Utrecht NL

 

Erop vertrouwend u voldoende te hebben geïnformeerd, tekenen wij met vriendelijke groet,

Het Bestuur van de stichting Ban Boneiru Bèk