kop

Jongeren gezocht voor panelgesprekken

14 februari 2012, Voorburg

UNICEF Nederland onderzoekt de kinderrechtensituatie van kinderen op de eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden. 

 


UNICEF hecht veel belang aan de mening van jongeren over de kinderrechtensituatie op de eilanden.

Ben je op Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao of Sint Maarten opgegroeid en woon je nu in Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou! Jij weet als geen ander hoe het is om op te groeien op één van deze eilanden.

Meepraten?

Stichting Alexander voert in opdracht van UNICEF een onderzoek uit dat gericht is op het verkrijgen van een helder en zo compleet mogelijk beeld van de situatie waarin kinderen op de eilanden leven. Lijkt het je leuk om met andere jongeren (15 t/m 23 jaar) hierover te praten? Geef je dan op voor een panelgesprek dat Stichting Alexander organiseert. Voor het geven van je mening ontvang je een vergoeding van 15 euro.

Bovendien is het leuk om met andere jongeren die op hetzelfde eiland zijn opgegroeid hierover te praten. Het gaat er uiteindelijk om de situatie voor kinderen op de eilanden te verbeteren en jij kan daarin een belangrijke rol spelen.

Doe mee!

Het eerste panelgesprek vindt plaats op donderdagavond 1 maart 2012 in Amsterdam en gaat over Aruba. Daarna worden per eiland panels georganiseerd op nog nader bekend te maken data en locatie.

Lijkt het je leuk aan mee te doen aan één van de panels? Mail dan onderstaande informatie naar Jody Baurer, e-mailadres: bauer@st-alexander.nl* Naam
* Leeftijd
* Geslacht
* E-mailadres
* Telefoonnummer
* Op welk eiland je bent opgegroeid
* Datum waarop je naar Nederland bent gekomen
* Huidige opleiding of hoogst afgeronde opleiding
* Voorkeur voor panel in Amsterdam of Den Haag

Voor meer informatie over het onderzoek of om op de hoogte te blijven van het onderzoek kun je kijken op www.unicef.nl/koninkrijkskinderen en/of de Facebookpagina Koninkrijkskinderen te liken.

Natuurlijk kun je ook bellen met Stichting Alexander: 020 - 62 63 929 (vraag naar Jody Bauer).

Meer informatie over het onderzoek Koninkrijkskinderen

Bron: Nieuwsbank.nl