kop

Presentatie opinieonderzoek van het KITLV

Op donderdag 7 juli 2016 zal Dr. Wouter Veenendaal de resultaten van het KITLV-opinieonderzoek, Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde, op Bonaire presenteren.

Dit onderzoek is in de herfst van 2015 op vijf Nederlandse Caribische eilanden uitgevoerd, en op elk van de eilanden zijn door lokale interviewers bij de eilandbewoners thuis interviews afgenomen.  De vragen van het opinieonderzoek hadden betrekking op de politieke status van de eilanden, de (veranderde) relatie met Nederland, de identiteiten van de eilandbewoners, de lokale politiek, en mediagebruik op de eilanden. Tijdens de presentatie zal Dr. Veenendaal laten zien hoe de inwoners van de vijf eilanden op deze vragen hebben geantwoord, en welke verschillen er in dit opzicht tussen Bonaire en de andere eilanden bestaan. Daarnaast zal een korte vergelijking gemaakt worden met een soortgelijke survey die in 1998 op de eilanden is uitgevoerd.

KITLV  CCC-Opinieonderzoek, Aruba, Curacao, Bonaire, Saba en Sint Eustatius

 

De presentatie zal worden gehouden in het Jeugdhuis Jong Bonaire, Kaya Simon Bolívar 16 in Kralendijk. De presentatie begint om 19:30 uur, en is voor iedereen die geïnteresseerd is toegankelijk.