kop

Bonaire nieuws

Inhoud syndiceren
Ban Boneiru Bèk - verzamelde feeds
Bijgewerkt: 48 min 52 sec geleden

Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Dossier Koninkrijks Relaties: COLUMN – Makke schapen

10 uur 8 min geleden

Acht jaar lang heeft Politiek Den Haag zich doof gehouden voor de wake-up call van de Commissie Spies, maar nu lijkt het alsnog tot een deel van de Tweede Kamer te zijn doorgedrongen dat inwoners van Caribisch Nederland als tweederangslandgenoten worden behandeld. En dat de elkaar opvolgende kabinetten Rutte lak hebben aan de grondwettelijke plicht burgers gelijk te behandelen.

lees verder

Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Dossier Koninkrijks Relaties: ‘Sinterklaas-grap’ eindigt in celstraf voor Arubaanse politicus

24 maart 2023 - 6:00pm

Door Sharina Henriquez – Caribisch Netwerk

Oranjestad – De Arubaanse politicus Alan Howell blijft erbij dat 11.000 gulden die hij uit de fractiepot haalde voor een Sinterklaasbonus, een ‘grap’ was. De rechter kon er niet om lachen en gaf hem twee jaar cel voor verduistering van in totaal bijna 2 ton.

lees verder

Bonaire nieuws: Bonaire nieuws: Caribisch Netwerk: Van Huffelen: Caribische studenten krijgen straks automatisch burgerservicenummer

24 maart 2023 - 10:57am

Caribische jongeren die in Nederland willen gaan studeren, krijgen mogelijk vanaf volgend jaar automatisch een burgerservicenummer (BSN).

lees verder

Bonaire nieuws: Dossier Koninkrijks Relaties: Ministerraad: Caribische studenten krijgen voor aankomst in Nederland BSN

24 maart 2023 - 9:57am

Den Haag – De Ministerraad heeft vandaag besloten dat Caribische studenten voor aankomst in Nederland een BSN te verstrekken.

Door het wijzigen van het Besluit basisregistratie personen kunnen zij bij het aanvragen van studiefinanciering via DUO meteen een BSN kunnen krijgen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de studenten tijdelijk als niet-ingezetene in de BRP in te schrijven. Het besluit wordt voor advies voorgelegd aan de Raad van State. Het besluit wordt nu eerst voor advies aan de Raad van State voorgelegd. Ook moet DUO nog de systemen aanpassen.

lees verder