kop

Study & Career Event op Bonaire

Van donderdag 12 t/m zaterdag 14 november 2015 zal het Study & Career Event op Bonaire plaatsvinden, georganiseerd door Fundashon Ban Boneiru Bèk (back2Bonaire) en Skills Netherlands Caribbean. Al 12 jaar lang wordt er een Studie- & Beroepenmarkt georganiseerd om de jongeren van Bonaire te helpen bij het maken van een keuze voor een vervolgopleiding of beroep. Echter, de stijl en invulling van het evenement is sinds dit jaar behoorlijk veranderd en daarom ook de naam!

Motto 2015

Het motto van dit jaar is:  

                     The Sky Is The Limit

Het motto zet aankomende studenten aan om het beste uit zichzelf te halen; om niet te denken in beperkingen maar in kansen. Dit wordt weerspiegeld door de gedifferentieerde opzet van het evenement, en verder door professionele uitstraling en de aanwezigheid van opleidingen uit verschillende regio's. Met deze informatiemarkt kunnen de jongeren een geïnspireerde keuze maken voor hun toekomst.

 

De Study & Career Event Bonaire 2015 bestaat uit twee onderdelen: de eerste is gericht op de leerlingen die een mbo-studie gaan kiezen, en de tweede op leerlingen die een opleiding aan een hogeschool of universiteit ambiëren. Het is bekend dat de eerste groep voornamelijk op het eiland blijft voor de opleiding, terwijl de tweede groep grotendeels naar Nederland of het buitenland vertrekt. Door de tweedeling maken we een veel preciezere match tussen onderwijsinstellingen/werkgevers en toekomstige studenten. Het evenement wordt door deze opzet veel persoonlijker. Natuurlijk staat het de jongeren vrij om zelf te kiezen welke onderdelen ze bezoeken.

Programma