kop

Jeugd en Gezin neemt afscheid van kwartiermaker Drewes

Het plein bij de ingang van het Centrum voor Jeugd en Gezing heet voortaan Plenchi Marga Drewes. Het naambord werd tot haar eigen verrassing door Marga Drewes zelf onthuld. Op deze bijzondere wijze wilde de Stichting voor Jeugd en Gezin Drewes bedanken voor de steun die zij van haar heeft ontvangen gedurende de periode dat zij actief was als kwartiermaker voor Jeugd en Gezin bij de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN).

Marga Drewes verlaat binnenkort Bonaire. Zij was sinds mei 2009 kwartiermaker voor Jeugd en Gezin bij de RCN. In die functie heeft zij geholpen bij de voorbereiding van verschillende trajecten voor Jeugd en Gezin. Zo heeft zij gezorgd dat Bonaire kan beschikken over ambulante hulpverleners en ook voor versterking van de Gezinsvoogdij-instelling. In deze periode is verder de Kas di Karkó opgericht, een speciale opvang voor kinderen die vanwege de thuissituatie niet meer daar gehandhaafd kunnen worden.

Maar één van haar grootste verdiensten is de opening van het Centrum voor Jeugd en gezin, waar ouders met kinderen tussen de nul en negentien jaar terecht kunnen met vragen over de opvoeding. Drewes’ taken op Bonaire zijn volbracht en nu vertrekt zij weer naar Nederland.

Het centrum zegt Drewes te zullen blijven herinneren als een geestdriftig persoon, met passie voor haar werk. Met haar professionele aanpak en vriendelijkheid heeft zij menig harten veroverd op Bonaire. Als dankbetuiging voor haar grote inzet hebben staf en personeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin op een speciale wijze afscheid van haar genomen.

Bron: Amigoe