kop

IN CHILI GROEIT ZONNE-ENERGIE ZO HARD DAT STROOM GRATIS WORDT WEGGEGEVEN

 

June 10, 2016 ♦

Op dit moment groeit zonne-energie zo hard in Chili dat door het overschot er soms gratis stroom werd weggeven op de energiemarkt.

De stroomprijs daalde dit jaar naar 0 op 113 dagen tot en met april. Het is waarschijnlijk dat het eerdere record van 192 dagen van vorig jaar dan ook wordt verbroken, aldus de Chileense netbeheerder.

Het persbureau Bloomberg schrijft dat de dalende stroomprijzen vooral te danken zijn aan de enorme ontwikkeling van zonne-energie in het land.

 

Bouw 29 Zonneparken

Zo’n 29 zonneparken werden er gebouwd met de groeiende mijnbouw en economie in het achterhoofd. Chili heeft ook veel locaties die zeer geschikt zijn om zonne-energie op te wekken. Op dit moment is er een vermogen van 770 megawatt aan zonne-energie verbonden met het centrale energienet.

De omzet van mijnbouwbedrijven loopt achter en daardoor is de vraag naar energie gedaald. Zonneparkexploitanten merken het in een dalende omzet. Het probleem wordt nog erger door de beperkte verbinding van het energienet met andere delen van het land en buurlanden.

De Chileense overheid ontwikkelt daarom een 3.000 kilometer lange stroomkabel die in 2017 de 2 grote energienetten van land moet verbinden met elkaar.

Bron: Earth Matters

 

 

HET GROOTSTE ZONNE-ENERGIEBEDRIJF SKYPOWER WIL NU 1.6 MILJARD U$ DOLLARS INVESTEREN IN SURINAME