kop

Tiende editie van de Studie- & Beroepenmarkt Bonaire

Tiende editie van de Studie- & Beroepenmarkt Bonaire,
 laatste mogelijkheid om aan te melden!

 

Dit jaar zal de tiende Studie- & Beroepenmarkt Bonaire plaatsvinden op vrijdag 15 november 2013 en zoals gewoonlijk aansluitend op de Studie- en Beroepenmarkt van Curaçao. Fundashon Ban Boneiru Bèk zal in opdracht van de Scholengemeenschap Bonaire de organisatie van de Studie- en Beroepenmarkt Bonaire (SBM) op zich nemen.
Omdat het dit jaar de tiende keer is dat de SBM georganiseerd wordt, willen we er een bijzondere en feestelijke dag van maken!

 

De SBM wordt wederom gehouden in de zalen van Jong Bonaire aan de Kaya Simon Bolivar. U kunt vanaf 8.00 uur met de opbouw van de stands beginnen. Om 11.00 uur zal de officiële opening zijn en vanaf 11.30 uur tot 18.00 uur zal de markt voor het publiek toegankelijk zijn.


Zoals elk jaar heeft de SBM een motto om de jongeren, de toekomst van Bonaire, te stimuleren zich goed te laten informeren over studie- en werkmogelijkheden, opdat zij een weloverwogen keuze kunnen maken. Vandaar dat het motto van de SBM dit jaar is:

 

“Studiante awe, profeshonal mañan!”

Vandaag student, morgen professional

 

Het is van essentieel belang de jongeren een goed beeld te geven van de studie- en werkmogelijkheden, omdat zij de op deze wijze een betere keuze kunnen maken voor hun toekomst. De SBM verwacht ook dit jaar weer een grote opkomst van deelnemers en moedigt de studenten c.q. jongeren aan om zich te komen oriënteren op de markt.

 

De SBM Bonaire 2012 was wederom een groot succes. Er was een goede opkomst van 38 onderwijsinstellingen en bedrijven van Aruba, Bonaire, Curacao en Nederland.
Bon FM heeft van 15.00-16.00 uur interviews met deelnemers en bezoekers live uitgezonden. Ook werd er voor het vijfde jaar een Studie Magazine uitgedeeld onder de bezoekers. Dankzij Flamingo Communications zal er ook dit jaar weer een Studie Magazine uitgebracht worden met interessante artikelen en interviews. Als u interesse heeft om een advertentie in deze magazine te plaatsen, dan kunt u een email sturen naar sbmbonaire@gmail.com.

                                                      10 JAAR!

Vorig jaar hebben de bezoekers wederom de beste stands op SBM gekozen. Als eerste kwam Fundashon Mariadal uit de bus, de tweede, derde en vierde plaats werden gedeeld door Colegio EPI, Universiteit Aruba en UNA. Als u nog meer wilt lezen over de inhoud van de enquête kunt u het jaarverslag van 2012 opvragen op de website van Fundashon Ban Boneiru Bek.

 

Alle deelnemers van het afgelopen jaar hebben een informatiebrief en een inschrijfformulier voor het jaar 2013 via email en/of fax ontvangen. Als er nog bedrijven, scholen of instellingen zijn die nog niet benaderd zijn door de commissie van de SBM en die graag willen meedoen, dan kunt u een email sturen naar sbmbonaire@gmail.com en dan zal u alsnog de informatie toegestuurd krijgen. De commissie van de SBM Bonaire 2013 vraagt de deelnemers het inschrijfformulier vóór 22 oktober 2013 in te zenden. Op de website van de stichting kunt u alle verdere nieuws hieromtrent volgen.

 

Contactpersoon van de Studie- & Beroepenmarkt 2013 is: Lilian Paula-Crestian met emailadres: sbmbonaire@gmail.com 

Fundashon Ban Boneiru Bek: www.banboneirubek.com

 

 


Met vriendelijke groet,

Mw. Lilian Paula- Crestian
Voorzitter Commissie SBM Bonaire