kop

Study & Career Event: voelen, zien en beleven

Tijdens het Study & Career Event Bonaire 2015 staat de beleving centraal: niet alleen kunnen studiekiezers in contact komen met onderwijsinstellingen en toekomstige werkgevers, maar er valt vooral heel veel te beleven dit jaar. Kortom: Zorg ervoor dat je erbij bent op 12-13-14 november op de SGB, Kaya Odulfinus.

Demonstraties en vakwedstrijden

Op donderdag 12 en vrijdag 13 november van 9.00-16.00u vinden er Skills-wedstrijden plaats voor (v)mbo-studenten. Dit zijn kampioenschappen voor vaardigheden, 'skills', en de wedstrijden zijn gelinkt aan het World Skills programma. Onder andere lassen, grafisch ontwerpen, elektrotechniek: deze wedstrijden zijn een eerste selectie voor de internationale competitie. Samen met de verschillende demonstraties zorgen ze er voor dat er de hele dag genoeg te zien is. Geïnteresseerden kunnen op elk moment een kijkje komen nemen!

Niet alleen op het SGB terrein

Het evenement beperkt zich niet tot het SGB terrein. Gedurende de het hele evenement komt de Kustwacht Caribisch Gebied met een cutter naar Bonaire, die aan de Douane-steiger afgemeerd wordt. Roderick Gouverneur, voorlichter KWCARIB legt uit wat voor boot dit is: “We hebben in totaal drie kustwachtcutters, speciaal ontworpen voor dienst in de wateren van de Nederlands-Caribische eilanden. De cutter is ruim 41 meter lang en heeft elf bemanningsleden.”

Dhr. Gouverneur vervolgt: “Op donderdag 12 november van 14.00-16.00u stellen we de cutter open voor het publiek en de leerlingen. Daar kun je alle informatie krijgen over de apparatuur, bemanning, opleidingen etc. Op vrijdag 13 november van 14.00-16.00u houden we een aantal demonstraties in de haven: Search and Rescue acties en drugsonderscheppingen. Op zaterdag 14 november zijn we actief aanwezig op de informatiemarkt.”

Informatiemarkt 14 november

Op zaterdag 14 november staan de aula en de hal van de SGB helemaal vol met stands van scholen en bedrijven. Grijp je kans om hen alles te vragen over jouw droomstudie of jouw toekomstmogelijkheden. Deze informatiemarkt start om 12.00u met een kort optreden van DJ Marvv, wederom: mis het niet!

Er worden presentaties en workshops gegeven in kleinere zalen. In de namiddag zijn er weer twee spectaculaire demonstraties. De eerste is van de hulpdiensten, die net als vorig jaar een spectaculaire emergency-actie zullen laten zien. Daarna is er een demonstratie van het WEB. Misschien krijg jij de kans om in even in een bucket-auto te zitten!

Kijk voor de laatste informatie op https://www.banboneirubek.com/content/study-career-event-bonaire-2015. Tenslotte bedanken wij de organisaties die dit evenement mede mogelijk maken: de SCE wordt mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van RCN-OCW. De SGB stelt belangenloos de locatie ter beschikking; Telbo levert een gratis internetverbinding en Green Label verzorgt de groene decoratie.