kop

Stagiair(e)s bij de Directie Westelijk Halfrond – Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied

Stage | 10 november 2015

De afdeling Latijns-Amerika en het Caribisch gebied van de Directie Westelijk Halfrond (DWH) is op zoek naar twee stagiaires voor de periode februari t/m juni 2016.

Werkomgeving

DWH is de centrale directie voor de bilaterale betrekkingen met landen in het Westelijk Halfrond. Politieke, diplomatieke, economische, culturele, ontwikkelingssamenwerking en consulaire zaken passeren dagelijks de revue. Multilaterale zaken (vb. OAS of EU-beleid t.a.v. de regio) maken een belangrijk deel uit van de werkzaamheden. DWH is een dynamische regiodirectie met circa 20 medewerkers.

De afdeling Latijns-Amerika en het Caribisch gebied omvat twee clusters: Noord en Zuid. Cluster Noord richt zich op de betrekkingen met Midden-Amerika, Caribisch gebied en noordelijk Latijns-Amerika. Cluster Zuid richt zich op zuidelijk Latijns-Amerika. We zijn op zoek naar een stagiair voor elk cluster.

Stageomschrijving

De stagiair(e) heeft verschillende vaste taken:

  • Het ondersteunen van de regiomedewerkers bij allerhande beleidszaken, zoals het schrijven van beleidsnotities, het beantwoorden van Kamervragen en de voorbereidingen voor dossiers. Ook volgt de stagiair(e) de actualiteit en de media.
  • Het assisteren bij de organisatie van lunchlezingen en andere publieke evenementen op het ministerie over onderwerpen die het werk van de directie betreffen.
  • Het assisteren bij dagelijkse bezigheden, zoals het schrijven van brieven aan (buitenlandse) bewindspersonen en het samenstellen van diverse dossiers.
  • De stage betreft in de eerste plaats een meeloopstage. Indien gewenst, kan bezien worden of er een specifieke studieopdracht kan worden ontwikkeld.

Profiel van de stagiair(e)

Voor beide stages dient de stagiair(e) een derdejaars Bachelor of Masterstudent te zijn aan een WO-instelling. Achtergrondkennis van en ervaring en affiniteit met Latijns-Amerika en/of de Caribische Landen van het Koninkrijk zijn een voordeel. Kennis van het Spaans is een must. 

Voorwaarden en vergoedingen

Naast de stagevergoeding bestaat er een mogelijkheid tot pension- of reiskostenvergoeding. Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Geïnteresseerd? Sollicitatiebrieven waarin motivatie en geschiktheid naar voren komen kunnen, met CV, uiterlijk 25 november gestuurd worden naar: atlas-stage@minbuza.nl

Hier kun je ook terecht voor verdere vragen. Mocht je een voorkeur hebben voor een bepaald cluster, geef dit dan aan in je brief.

Kandidaten die op basis van hun brief en CV geschikt worden geacht, kunnen voor een gesprek op het ministerie in Den Haag worden uitgenodigd. Deze gesprekken zullen naar verwachting begin december 2015 gevoerd worden.

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Directie Westelijk Halfrond
Bezuidenhoutseweg 67
Postbus 20061
2500 EB Den Haag
www.rijksoverheid.nl