kop

Opening Van den Tweel Supermarket Bonaire

 

De langverwachte opening van Van den Tweel Supermarket is niet geheel vlekkeloos verlopen. Problemen met het geautomatiseerde prijsregistratiesysteem hebben ervoor gezorgd dat de gloednieuwe vestiging van Van den Tweel Supermarket pas zaterdagmorgen voor het publiek openging. Een dag later dan de geplande publieksopening op vrijdag. Lang niet alle problemen waren zaterdag echter opgelost, zodat er aan de kassa’s lange rijen ontstonden en lange wachttijden.

Zaterdag was het dan toch zover. Het en masse opgekomen publiek mocht eindelijk de gloednieuwe supermarkt van binnen bekijken. In ‘no time’ was de parkeerplaats, berekend op 350 voertuigen, vol. Rijen dik stroomde het publiek naar binnen, bij de ingang geholpen door de keurig in pak gehesen Gerard van den Tweel, eigenaar van de zaak, die iedereen persoonlijk een AH-boodschappentas in de hand stopte en informatiemateriaal over de zaak.

Hij vertelt van de tegenslag van de vorige dag. Door een storing in het automatiseringssysteem kon de geplande opening van vrijdagochtend niet doorgaan. Als gevolg van de storing zijn de prijzen van een groot aantal producten uit het systeem geveegd. Meer dan 3000 producten moesten opnieuw handmatig worden ingevoerd en geprijsd.

Zaterdagochtend waren nog niet alle kinderziekten verholpen. Onwennige caissières en een nog steeds niet vlekkeloos functionerend automatiseringssysteem, zorgden voor lange wachttijden aan de kassa’s.