kop

OCaN-directeur Irene Gumbs overleden

 

Irene Gumbs, directeur van het Overlegorgaan Caribische Nederlanders is woensdagochtend op het kantoor van het OCaN in Den Haag overleden. Ze werd door een medewerker dood aangetroffen op haar werk. "Irene is in het harnas gestorven", zo typeert een geschokte Glenn Helberg, voorzitter van OCaN, het overlijden van Gumbs. 

Gumbs was vanaf 1988 als beleidsmedewerker verbonden aan het overlegorgaan. "Iemand met heel veel dossierkennis", zegt Helberg. Sinds 1996 was ze directeur van het OCaN. De laatste jaren minder zichtbaar. Helberg: "In al die jaren heeft ze ontzettend veel kennis opgedaan, omdat ze voor ons een van de antennes was van wat er in Den Haag gebeurde".

Irene Gumbs werd dus dood aangetroffen op het OCaN-kantoor. Volgens Helberg was ze met hart en ziel aan die plek verbonden. "Ik moest haar verzoeken om het kantoor te verlaten en vakantie te nemen. Het leek alsof ze getrouwd was met OCaN."

Irene Gumbs werd 60 jaar. De familie is momenteel met elkaar in gesprek om de voorbereidingen voor het laatste afscheid en uitvaart te regelen.

 

Wij zijn zeer geschokt en condoleren Ocan met het enorme verlies.

Haar naaste familieleden wensen wij heel veel sterkte toe in deze  moeilijke tijd.

Het Bestuur BanBoneiruBek