kop

Nieuwe website BanBoneiruBèk

De website was toe aan een vernieuwing, volgens mevrouw Celia Fernandes Pedra, de voorzitter van de stichting. Na twee en een half jaar is dat een geweldige prestatie, want we zien nu dat de website aanslaat en dat er veel vraag is naar informatie van en over Bonaire.

Op zondag 6 september, tijdens de Dia di Boneiru in Den Haag is de nieuwe website geopend door Roos Pourier, de ambassadrice van de stichting.

De nieuwe website www.banboneirubek.com biedt informatie aan de remigranten, zowel op het gebied van Studenten, Professionals als de Ondernemers, maar er zal nu ook ruimte worden gemaakt voor Gepensioneerden en Stagiaires.

Tevens vraagt de website om meer discussie via het forum. De vacatures en CV’s zijn in een nieuw jasje gestoken. De Directie Leren & Werken van het ministerie van OC&W heeft de mogelijkheid geboden om deze website te moderniseren, zegt Celia. “Wij zijn ze daar zeer dankbaar voor. Aan de andere kant heeft o.a. het Regionaal Service Centrum op Bonaire weer voordeel van onze nieuwe site, omdat zij op een effectieve manier haar vacatures kenbaar kan maken onder de groep Caribische Nederlanders, zodat enerzijds de invulling van de beschikbare functies een afspiegeling is van de samenstelling van onze bevolking en anderzijds onze eigen mensen de kans krijgen om Bonaire te komen versterken met hun kennis en talenten. Slechts op deze manier kunnen we duurzaamheid op Bonaire garanderen.”