kop

Krusada wint Appeltje van Oranje 2015!

Krusada, van oorsprong een stichting die vooral verslaafden helpt is al meer dan 15 jaar actief op Bonaire. De laatste jaren helpt zij naast verslaafden ook (ex-)gedetineerden, jongeren en volwassenen die niet mee kunnen in school en samenleving.  

Krusada biedt mogelijkheden in opvang, in wonen en in werken. Op het terrein van ca 4,5 hectare, zijn dagelijks 15-20 clienten bezig met werken, leren, detoxen, op weg naar nieuwe perspectieven in hun leven.

Het oranjefonds ziet in Krusada een sociaal maatschappelijk iniatief met meerwaarde. Dit is bekroond met de winst van het Appeltje van Oranje 2015. Het appeltje zal worden uitgereikt door Koning Willem Alexander en Koningin Maxima.

Door de jaren heen heeft Krusada haar positie in de zorgketen op Bonaire verstevigd. Er wordt op veel verschillende manieren heel intensief samengewerkt met diverse locale partijen.

Het begeleiden is maatwerk. Iedere deelnemer heeft eigen leerdoelen en werkt toe naar een toekomst waarin hij zoveel mogelijk zelfstandig kan functioneren. In veel gevallen betektent dit ook dat hij weer aan het werk kan.

Met de produktie vanuit de werkstages bedienen we de gemeenschap van Bonaire. Produkten uit de werkprojecten worden geleverd aan bedrijven, particulieren, winkels en restaurants op Bonaire.

https://www.youtube.com/watch?v=qAF1VvyPsWY

Fundashon Krusada – een plaats van herstel, midden in de samenleving.

Mocht u een bezoek willen brengen aan het project Krusada, bel voor een afspraak met Eric de Jong, algemeen directeur - (+599) 7010880