kop

Emigratiebeurs 2015 groot succes!

Op 7 & 8 februari 2015 gingen Stichting Boneiru Bèk & Stichting Ocan als onderdeel van hun prille samenwerking samen naar de twee dagen durende populaire beurs EmigratieBeurs.

De partners kijken terug op een geslaagde opkomst. Op dag 1 kwamen opmerkelijk veel geïnteresseerden die veel affiniteit hebben met de eilanden. Op dag 2 viel ons positief op het aantal Bonaireanen dat van plan is te remigreren. Of het nu ging om jonge gezinnen, pensionado's of ondernemers, het team van Ocan/Ban Boneiru Bèk was erg enthousiast om de vele vragen te beantwoorden, de bezoekers van algemene informatie te voorzien en te wijzen op actuele vacatures op Bonaire, St. Eustatius en Saba.

In zaal 4 op de bovenverdieping van Expo Houten, waar Ban Boneiru Bèk presentaties verzorgde over bestemming Bonaire, was het op beide dagen bomvol! Hier kreeg het publiek cruciale informatie over het wonen en werken op Bonaire. Echter kwam ook algemene informatie over St. Eustatius en Saba aan bod.

Honderdveertig bezoekers hebben hun contact gegevens achtergelaten voor een eventuele vacature in de toekomst. Hoewel dit jaar meer mensen met wortels op de eilanden aanwezig waren, kan er toch gezegd worden dat de grote interesse afkomstig was van Europese Nederlanders en dan vooral voor Bonaire.  

 

FOTO'S