kop

Emigratiebeurs 2013

De Emigratiebeurs trok in twee dagen 11.500 bezoekers.

Het thema was Caribbean en dat was bij de opening van de beurs duidelijk te horen en te zien. De warme uitstraling op de beurs van de deelnemrs van Bonaire had een geweldig succes bij de bezoekers.

Ook de presentatie van de Kamer van Koophandel en BanBoneiruBek hadden bij de bezoekers een goede indruk achtergelaten over de mogelijkheden op Bonaire.

Toch zou het nog beter kunnen door de informatie door de Rijksdienst Caribisch Nederland, de Belastingdienst Caribisch Nederland en het zorgkantoor zelf te laten doen.

Download de presentatie hier

Uit de Telegraaf....

HOUTEN - De EmigratieBeurs in Houten is zaterdag en zondag door ruim elfduizend mensen bezocht. Dat liet de organisatie zondag weten. Vooral voor de Scandinavische landen, Duitsland en Frankrijk was veel belangstelling. Vorig jaar kwamen ruim negenduizend mensen zich oriënteren op een vertrek naar het buitenland.

Opvallend noemde de organisatie verder de interesse voor medische beroepen in Australië, Nieuw Zeeland en Canada. Op de beursvloer in Houten konden de potentiële emigranten kennismaken met bedrijven, buitenlandse regio's en organisaties. Via een Europese organisatie stonden er een miljoen vacatures in de bakken.

Elk jaar neemt de belangstelling toe om ergens anders dan in Nederland te gaan wonen en werken. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat dagelijks gemiddeld 305 mensen emigreren. Men wil vooral weg om de hoge bevolkingsdichtheid, files, kosten voor levensonderhoud, criminaliteit en de maatschappelijke problemen van de multiculturele samenleving.

            BONAIRE is zeer in trek bij de (r)emigranten

Persberichten:

http://caribischnetwerk.ntr.nl/2013/02/10/bonairianen-op-zoek-naar-yu-di...

http://content1c.omroep.nl/00cdbe786d37cdaa0d4f47fca275e39e/512f6199/ntr...