kop

E-FLIGHT BREIDT UIT MET ELEKTRISCHE VLIEGSCHOOL OP BONAIRE

24 januari 2022 - 12:37 | Door: onze redactie | Foto: E-Flight

 

TEUGE Nederland- E-Flight, dat vorig jaar op Teuge Airport van start ging met de eerste elektrische vliegschool van Europa, breidt uit naar Bonaire. Op dat eiland wordt in mei de eerste elektrische vliegschool in het Caribisch Gebied geopend. Het bedrijf ziet veel potentie in elektrisch vliegen in die regio.

Volgens E-Flight biedt de Caribbean “oneindig veel” mogelijkheden en samenwerkingen op het gebied van innovatie en verduurzaming. Het gebied wordt beschouwd als een grote groeimarkt voor elektrisch vliegen vanwege het gunstige vliegklimaat en de duurzame doelstellingen van de ABC-eilanden.

“De korte afstanden tussen de eilanden, de duurzame ambities én de welwillendheid van lokale partijen maken dit gebied tot de perfecte playground om elektrisch vliegen in een stroomversnelling te brengen”, zo meldt het bedrijf. De luchthavens in de Caribische deel van het Koninkrijk willen binnen een jaar of vijf elektrische vliegverbindingen tussen de eilanden tot stand brengen. 

De nieuwe vestiging van E-Flight op Bonaire richt zich niet alleen op studenten die woonachtig zijn op de ABC-eilanden zelf, maar ook Nederlandse studenten die een deel van hun opleiding in Bonaire willen doen. Daarnaast hoopt de onderneming studenten uit Zuid-Amerika en het zuiden van de VS aan te trekken. E-Flight gaat opereren onder Europese EASA-regelgeving.

Om te anticiperen op snelle groei en uitbreiding op andere ABC-eilanden is E-Flight een nauwe samenwerking aangegaan met het Franse Green Aerolease. Dat bedrijf heeft een vloot van vijftig elektrische Pipistrel Velis Electro’s die ze als 'Airplanes As a Service' (AAS) aanbieden aan vliegscholen met duurzame ambities.

E-Flight zegt sinds de start van de activiteiten te hebben ondervonden dat de vraag naar elektrisch vliegen groot is. Het aantal studenten is inmiddels gegroeid tot dertig en binnen het eerste jaar werden meer dan tweeduizend elektrische vluchten uitgevoerd.