kop

De Nationale Ombudsman op Bonaire

Ombudsman behandelt klachten over Rijksoverheid

 

De Nationale ombudsman behandelt vanaf 10 oktober 2010 klachten over de Rijksdienst Caribisch Nederland, de politie, de brandweer, de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie op de eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba. Dit is van belang voor de bewoners die zich onjuist behandeld voelen door de Rijksoverheid.

 

De manier waarop de Nationale ombudsman klachten over de overheidsinstanties op in Caribisch Nederland behandelt, wijkt niet wezenlijk af van de wijze waarop hij klachten over overheidsinstanties in Europees Nederland onderzoekt. Wel zal de manier van corresponderen verschillen. Daarbij zal zoveel als mogelijk gebruik gemaakt worden van digitale documenten, omdat papieren post er lang over doet. Er is een brochure opgesteld over de werkwijze en hoe iemand een klacht kan indienen. Deze brochure is beschikbaar bij de RCN-kantoren.

 

De Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, heeft dinsdagavond 2 november op Bonaire een presentatie gegeven over zijn werk en werkwijze. 

De 'onthulling' van de klachtenbox bij RCN door de Nationale Ombudsman en een factsheet met gegevens over de rol van de Ombudsman zijn hier te zien.

 

 

 

 

Bron:RCN