kop

Bonaire wint 6 medailles bij Taste of the Caribbean Culinary Competition

Gedurende de 5 spannende dagen van het Taste of the Caribbean evenement heeft het Bonaire Culinary Team 2014 haar talent en teamgeest getoond door 6 medailles, 1 award, 2 eervolle vermeldingen en de overall winnaar voor Caribbean Chef van het Jaar 2014 te winnen.

The Taste of the Caribbean culinaire wedstrijd is voor professionele koks en bartenders en wordt georganiseerd door de Caribbean Hotel and Tourism Association (CHTA), waarvan de Bonaire Hotel and Tourism Association (Bonhata) actief lid is. Teams krijgen de kans om hun talenten te laten zien tijdens de vele wedstrijd elementen en zowel als een team als op individuele basis voor jury leden te strijden om goud. Bonaire brengt goud naar huis met Rashindra Donge die als eerste vrouw de Caribische Chef van het Jaar is geworden. Dit senior chef individueel element is een van de laatste wedstrijd segmenten tijdens de intense competitie dagen. Rashindra Donge bereidde een Caribisch gekruid surf & turf gerecht met daarin opvallende smaken waaronder een chocolade saus en een gepeperde knoflook bieslook mayo. Tijdens het Awards Dinner op woensdagavond werd Rashindra aangekondigd als de overall winnaar zijn en kreeg daarmee ook een plek in de Taste of the Caribbean Hall of Fame waar Bonaire eerder een plek verdiende met Bartender of the Year Liz Rijna in 1997.

Zilveren medailles werden behaald door het hele team in het Team van het Jaar competitie waarin Bonaire een 3-gangen lunch bereidde met behulp van een aantal lokale producten, waaronder Semper Kontentu geitenkaas en Cadushy Likeur, een andere zilveren medaille werd gewonnen door Giovannie Veld in de Junior Chef competitie.
Barman Jay Frans maakte indruk op de jury met een cocktail op basis van Rom Rincon en Cadushy Wodka en bracht een bronzen medaille naar huis. Ook Ronald Gosepa verdiende een bronzen medaille met zijn zeevruchten competitie en Tjitte Knol won ook brons voor zijn Beef competitie.

Eervolle vermeldingen werden gemaakt voor Junior Janga in het Pastry chef element en Tjitte Knol in de Cheesecake competitie. Bonairewerd ook nog bekroond met de “Tony Mack Spirit of the Competition” Award voor hun teamgeest en kameraadschap. Deze award geeft de indrukwekkende en motiverende houding die het hele team toonde mooi aan en is een voorbeeld voor iedereen.