kop

Team van AMTS Bonaire wint luchtvaartchallenge

Den Haag - Studenten van The Aviation Maintenance Technician School (AMTS) op Bonaire hebben de door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in het kader van de koninkrijksdialoog 'Together we can fly ABC' uitgeschreven luchtvaartchallenge gewonnen.

 

Verschillende teams hebben de uitdaging aangenomen om mee te denken over de introductie in 2025 van elektrisch vliegen tussen Aruba, Bonaire en Curaçao. Daaronder ook het team van AMTS dat bestond uit Wennely Soliano, Jaïr Antersijn, Quinten Meijer, Nathan Dortalina, Ruggero Do Rego, John Sille, Anthony Statie, Gwydion Janzen en Thianii Winklaar. Ze werden bij het uitwerken van hun plan begeleid door AMTS-directeur Jacintho Frans en Idius Felix Greving,  de unitleider Technische Beheers Organisatie van Fundashon Mariadal.

 

Het AMTS-team moet de eerste prijs wel delen met het team 'ABC you later'. De derde prijs ging naar een team van de Technische Universiteit Twente. Bonaire Innovation and Technology Lab (BIT-Lab) eindigde als vierde.

 

Lees hieronder meer over het plan van IenW elektrisch vliegen tussen de ABC-eilanden mogelijk te maken:

 

Kijk op BonBini