kop

Staatssecretaris Knops bezoekt Aruba, Bonaire en Curaçao

 

Nieuwsbericht | 03-01-2018 | 16:25

Staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) brengt van maandag 8 januari tot en met zondag 14 januari 2018 een kennismakingsbezoek aan de drie benedenwindse eilanden.

De staatsecretaris zal bij dit eerste bezoek aan Aruba, Bonaire en Curaçao nader kennis maken met de bestuurders van de eilanden en spreken met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld en NGO’s.

“Ik ben verheugd dat ik meteen aan het begin van 2018 een bezoek kan brengen aan dit deel van ons Koninkrijk,” aldus staatssecretaris Knops. “Na mijn recente bezoek aan de bovenwinden vind ik het belangrijk om ook snel kennis te maken met Aruba, Bonaire en Curaçao. Ik wil de reis gebruiken om te horen voor welke uitdagingen de twee landen en het openbaar lichaam staan, welke ambities zij hebben en hoe we de samenwerking de komende periode verder vorm kunnen geven. Daarnaast wil ik de werkbezoeken en gesprekken gebruiken om indrukken op te doen van het leven en werken op de drie eilanden.”

Het programma van staatssecretaris Knops begint maandagochtend 8 januari op Bonaire. Hij komt dinsdagavond 9 januari aan in Curaçao. Ten slotte brengt de staatssecretaris een bezoek aan Aruba waar hij in de middag van donderdag 11 januari aankomt.

Bron: RCN