kop

Nieuwe commandant Brandweer


Jair. G. Tromp benoemd tot algemeen commandant Brandweer Caribisch Nederland

De heer Jair. G. Tromp (39) is per 1 augustus 2011 benoemd tot algemeen commandant van het brandweerkorps Caribisch Nederland.

De heer Tromp is op 19 december 1971 geboren op Aruba. Na het behalen van zijn VWO-diploma op Aruba in 1990 studeerde hij aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen op Curaçao. Daar haalde hij in 1996 een bachelor in de Technische Wetenschappen, richting Elektrotechniek. Vervolgens heeft de heer Tromp tussen 1997 en 2000 de opleiding tot brandweerofficier in Nederland gevolgd.
In 2000 begon de heer Tromp zijn loopbaan bij de brandweer op Aruba. Daar werkte hij onder meer als Hoofd Preventie en als Hoofd Repressie. In zijn laatste functie was hij beleidsmedewerker Opleiding, Oefening en PR bij Bureau Rampenbestrijding Aruba.

De heer Tromp is de tweede algemeen commandant van het brandweerkorps Caribisch Nederland, de gemeenschappelijke brandweer voor Bonaire, St. Eustatius en Saba die op 10-10-10 voortkwam uit de afzonderlijke korpsen van de eilanden. Zijn functie werd tot nu toe ingevuld door interim algemeen commandant Wouter Zitter.