kop

LUCHTHAVEN BONAIRE SCHRIJFT NA RUIM 10 JAAR WEER ZWARTE CIJFERS

 

De luchthaven Bonaire International Airport N.V. (BIA) heeft voor het eerst sinds meer dan 10 jaar van verlies, weer een positief financieel resultaat laten zien.

"De jaarrekening van de luchthaven over 2016 is door de RVC geaccordeerde en door de externe accountant gecontroleerd en van een goedkeurende verklaring voorzien", meldt Etienne Ys President-commissaris van de luchthaven.

InselAir
Het positieve resultaat is, volgens Ys, gehaald ondanks grote uitdagingen, waaronder de drastische terugval in stoelcapaciteit in het vliegverkeer tussen de eilanden vanwege de problemen bij InselAir.

De luchthaven had in 2014 plannen gemaakt waarin werd voorzien dat de structureel verlies draaiende organisatie tot een beter renderend bedrijf met goede vooruitzichten zou worden omgedraaid. Hiervoor werd een nieuwe RvC geïnstalleerd en in Michael Nicolaas een nieuwe luchthavendirecteur gevonden. Nicolaas heeft ruim 40 jaar ervaring in de luchthavenwereld. Hij is als directeur actief geweest in verschillende luchthavens in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika.

Meer passagiers en meer vluchten
Onder Nicolaas werd gewerkt aan kostenbeheersing, verhoging van de productiviteit, compliance aan corporate governance principes, goed personeelsbeleid en een meer commerciële benadering van het luchthavenbedrijf. Er moesten meer passagiers en meer vluchten komen, aan de ene kant, en uitbreiding en meer diversiteit van de commerciële activiteiten op de luchthaven ten behoeve van zowel de passagiers als de lokale bevolking, aan de andere kant.

Bron:luchtvaartnieuws.nl