kop

KLM investeert in Caraïben

 

 

Vliegen naar de Caraïben biedt kansen

  • KLM breidt capaciteit Caribische gebied fors uit
  • Vanaf november jaarlijks meer dan half miljoen stoelen
  • Onder meer rechtstreeks naar Equador
  • Schiphol als uitgangsbasis

 

KLM vliegt vanaf november als volgt in het gebied:

  • Negen keer per week naar Curaçao
  • Dagelijks naar Bonaire
  • Vijf keer per week naar Aruba
  • Drie keer per week naar Sint Maarten en naar Equador

 

KLM richt zich vanaf november vol op het Caribisch gebied.

Dankzij een uitbreiding met 2.600 stoelen per week wordt het voor de luchtvaartmaatschappij mogelijk om jaarlijks meer dan een half miljoen mensen vanaf Schiphol richting onder meer de Antillen en Ecuador te vliegen. Vooral van dat laatstgenoemde land verwacht president-directeur Peter Hartman van KIM veel. Van en naar dit land vliegt zijn maatschappij vanaf 1 november drie keer per week rechtstreeks, waar tot nu nog een tussenstop wordt gemaakt op een van de voormalige Nederlandse Antillen. Bovendien worden deze eilanden vaker aangedaan. Hartman: "Met deze forse uitbreiding van de capaciteit naar het Caraibisch gebied biedt KIM de Nederlandse vakantieganger veel meer moge­lijkheden." Daarnaast, aldus de president-directeur, wordt de eigen positie van KIM versterkt doordat de vluchttijd naar Ecua­dor wordt verkort en de lucht­vaartmaatschappij mede daar­door een belangrijke speler op die markt zal worden.

Over de prijzen van de tickets heeft de KLM nog niets naar buiten gebracht. Momenteel kost een retour Schiphol-Bonaire in de economyclass nog een kleine 900 euro op de website van de lucht­vaartmaatschappij en een retour­tje naar de Ecuadoriaanse hoofd­stad Quito ruim 1.200 euro bij vertrek in maart.

In een nadere toelichting op de uitbreiding van de vluchten ging Hartman gisteren tegenover het ANP ook in op een opmerking van Arkefly-topman Steven van der Heijden. Die meent dat Nederlanders vaak via het buiten­land vliegen, omdat KIM te veel exclusiviteit zou hebben op Schiphol. "Dat verwijs ik naar het ri'jk der fabelen:"

 

Bron: Metro, 8 februari 2011