kop

HBOer zoekt werk bij justitie

Korte omschrijving: 
Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

De samaneleving van Bonaire heeft me altijd aangesproken. Daarnaast wil ik een nieuw begin met nieuwe netwerk contacten. Voor wat betreft mijn opgedane ervaringen tijdens mijn vakantie periode aan Bonaire, kan ik aangeven dat de samenleving van Bonaire te vertrouwen is, vooral de justitiele aspect. 

waarom specifiek bonaire-link met bonaire: Alhoewel Bonaire ook in het Caribich gebied is gelegen (net als Aruba), kan ik aangeven dat ik gemerk heb dat het toch culturele verschillen zijn. Ik ben zeer geintreseerd over bijvoorbeeld de opvoedingsstijl, geschiedenis en normen en waarden van de bewoners. 

interesseprofiel: HBO- Maatschappelijk werker binnen het Justitiele kader.

beschikbaar per: September 2009

overige opmerkingen-aanvullingen: Voor het afsluiten van onze vierde jaar, dienden wij de theorie in praktijk te integreren en moesten wij met een afstudeeropdracht komen. We hebben de opdracht gekregen om een onderzoek te doen die voor de Jeugd en Zedenpolitie relevant is. Dat ik heb samen met een medestudent gedaan voor een periode van ongeveer 1 jaar.

Onze afstudeerproject ging over hoe essentieel een maatschappelijk werker bij de Jeugd – en Zeden Politie kan zijn om de desbetreffende slachtoffers, melders en informanten zo goed mogelijk te kunnen opvangen en verder te begeleiden volgens zijn/haar beroepsprofiel.

De doelstelling van ons onderzoek was:

- Aanbevelingen en advies geven aan het managementteam van de Korps Politie Aruba voor wat betreft; taken, vaardigheden en competenties die noodzakelijk zijn bij de eerste opvang van kinderen die mishandeld zijn.

- In kaart brengen van de verschillende gevolgen die kindermishandeling met zich meebrengt zoals stagnatie van een goede opvang en doorverwijzing naar een adequate en juiste hulpverlening instantie.

Branche: 
Overheid
Functiegroep: 
Juridisch/bestuurlijk
Werk / Denkniveau: 
HBO
Talenkennis: 
Engels
Papiaments
Full- of parttime: 
Fulltime
Werkervaring: 
Utilities Aruba N.V. Het geven van richting aan de secretariele en beheersondersteuning binnen het bedrijf.
Datum van beschikbaarheid: 
24 oktober 2009