kop

EZ Air voortvarend uit de startblokken gekomen

Kralendijk – Waar InselAir elk moment kopje onder kan gaan beleeft nieuwkomer EZ Air een voortvarende start met een uitstekende ontime performance. Het Bonairiaanse vliegbedrijf voerde op 23 december zijn eerste commerciële passagiersvlucht uit.

Na een voorzichtig begin met twee retourvluchten per dag tussen Bonaire en Curaçao wordt dat aantal nu verdubbeld naar vier, twee in de vroege ochtend en twee in de late namiddag. Later deze maand wil EZ Air Aruba toevoegen aan het routenet dat geleidelijk aan verder zal worden uitgebreid.

De maatschappij die al veel langer vluchten in opdracht uitvoert (onder meer het vervoer van patiënten die niet op Bonaire kunnen worden behandeld) heeft voor haar lijnvluchten twee toestellen van het type Beechcraft 1900 met 19 stoelen aangeschaft. Dat is mede mogelijk gemaakt door een krediet van het Pensioenfonds Caribisch Nederland.

Op Bonaire is lang uitgekeken naar de komst van een ‘eigen’ luchtvaartmaatschappij. Het eiland heeft de afgelopen jaren grote economische schade ondervonden van de slechte prestaties van het Curaçaose InselAir. De uitbreiding van de vloot van Divi Divi Air met twee Twinotters volstond niet om aan de vraag te voldoen. Met de komst van EZ Air is er weer voldoende aanbod èn concurrentie.

Voor InselAir ziet het er intussen somber uit. Het zieltogende bedrijf heeft tot 15 januari van de rechter uitstel gekregen om het schuldeisersakkoord na te komen. Daarvoor moet het bij beoogd overnamepartner een bankgarantie van 20 miljoen gulden zien los te peuteren.

Bron: KoninkrijksRelaties