kop

Evaluatiecommissie presenteert conclusies

Op maandag 12 oktober 2015 presenteert de Evaluatiecommissie Carbisch Nederland haar conclusies met betrekking tot de nieuwe staatkundige structuur. De commissie heeft gekeken naar de werking van de wetgeving, de werking van de nieuwe bestuurlijke structuur en de gevolgen voor de bevolking.

De eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius hebben sinds 10-10-2010 elk een rechtstreekse band met Nederland. In 2006 is afgesproken dat na vijf jaar na de uitwerking van de nieuwe staatkundige structuur wordt onderzocht. De evaluatie is uitgevoerd in opdracht van de bestuurscolleges van de openbare lichamen van Bonaire, Sint Eustatius, Saba en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De commissie zal haar rapport op 12 oktober 2015 om 14.00 (UTC +2) overhandigen aan haar opdrachtgevers. De presentatie en de overhandiging zijn live te volgen via de http://www.evaluatiecaribischnederland.nl/presentation/shared-ro/images/...); background-position: 0px -168px; background-repeat: no-repeat;">website van Nieuwspoort. De presentatie is in het Nederlands. De livestream zal voorzien worden van live vertaling(audio) in het Engels en Papiaments.

Het rapport (inclusief bijhorende onderzoeksrapporten) wordt op maandag 12 oktober om 14.30u gepubliceerd op de website van de evaluatiecommissie.

RAPPORT VAN DE EVALUATIECOMMISSIE