kop

Dutch AeroPress Championship 2023 gewonnen door Rocco Janga

 

 


Op 16 september was het tijd voor het Dutch AeroPress Championship 2023! Door velen omgedoopt tot het leukste koffiekampioenschap van Nederland. Het was weer een onvergetelijke avond, gehost door Keen Coffee bij LE:EN in Utrecht.

Het Dutch AeroPress Championship is het jaarlijks terugkerende evenement waarbij barista’s uit heel Nederland de strijd aangaan om de beste AeroPress-koffie te zetten. De wedstrijd draait niet alleen om wie in beperkte tijd een sublieme filterkoffie eruit perst, er worden ook punten toegekend voor presentatie en originaliteit.

Pabien!!

De winnaar van deze avond is Rocco Janga en neemt het tijdens het World AeroPress Championship van 1 t/m 3 december in Melbourne op tegen 49 andere landen. 

Competitiekoffie

De 48 barista’s, die dit jaar meedoen aan het Dutch AeroPress Championship, krijgen allemaal dezelfde koffie in handen. Keen koos voor een gewassen koffie van het jonge Gogugu-verwerkingsstation uit Guji, Ethiopië met tonen van zwarte thee, perzik, bergamot, citroengras en hibiscus. Het team kan, sinds ze tijdens een proeverij in Berlijn stuitte op dit juweeltje, niet wachten om te zien “wat de grootste AeroPress-geeks van ons land ermee uit hun hoed zullen toveren!”. 

Houd deze winter de koffieTcacao-box in de gaten, want deze zal onder andere de Dutch AeroPress Championship competitiekoffie bevatten.

AeroPress-poster

Traditiegetrouw liet Keen ook speciaal DAC-artwork ontwerpen. De branderij hield een wedstrijd op Instagram en het publiek schonk de eer aan de coole opkomende kunstenaar Alex Businaro.

Contact