kop

Corendon doet ook Bonaire aan

Op 18 februari 2017 heeft Corendon groots aangekondigd in de Nederlandse pers dat zij ook naar Bonaire en Aruba gaat vliegen. Hiermee komt een tweede grote Nederlandse touroperator naar Bonaire toe. En dat is belangrijk voor de toeristische ontwikkeling van het eiland. Er gebeurt veel op Bonaire. Met de komst van verschillende nieuwe hotels en de verwachting dat het aantal hotelkamers op Bonaire met 1000 stuks zal toenemen de komende jaren is het noodzakelijk dat er ook aan het aantal vliegtuigstoelen wordt gewerkt. En daarom is Bonaire blij met Corendon en de uitbreiding van stoelen bij de KLM vanaf juli dit jaar van 425 naar 675.

(bron: Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/binnenland/27644405/__Voor_prikkie_naar_de_Antil... )

Enige weken geleden is de eigenaar van Corendon , Atilay Uslu, op Bonaire geweest om met de verschillende stakeholders op het eiland te spreken. De toeristische ondernemers van Bonaire hebben Atilay warm ontvangen. Een kort bezoek, omdat Atilay zelf vakantie aan het genieten was op Curacao, maar een effectief bezoek. Naast een gesprek met de overheid, de TCB en Bonhata stonden er een aantal bezoeken gepland bij de verschillende hotels en resorts. Aan het eind van zijn bezoek ontvouwde Atilay zijn plan reeds. Binnen twee weken bezoek van de inkopers, zo snel mogelijk starten met de verkoop; in November gaan vliegen op Bonaire. En zo is het gebeurt, met zelfs een vervroeging in de start. Corendon begint in september al met Bonaire. En de aftrap werd groots gegeven door Corendon afgelopen zaterdag met twee pagina grootte advertenties in alle landelijke dagbladen (zie inzet). “Op zaterdag ochtend 9.30 uur Nederlandse tijd kwamen de eerste boekingen al binnen! Het loopt beter dan verwacht, er zijn nu al tientallen boekingen”, aldus Fred Verlinden van Corendon en Stip Reizen. Een van de resorts die de samenwerking met Corendon is gestart is het nog nieuw te openen beach resort Delfins op Punt Vierkant. Met een opening op 1 november kwam de komst van Corendon precies op het juiste moment. Een samenwerking met hen lag dan ook voor de hand. ‘Toeval bestaat niet,’ zo geeft general manager van Delfins Beach Resort, David Rietveld, aan. ‘Het heeft zo moeten zijn’. ‘Voor ons geeft de samenwerking met Corendon een vliegende start waar wij blij en trots op zijn.’ ‘Een gezonde competitie tussen verschillende touroperators is goed voor de consument. Zij zullen hier voordeel aan hebben.’ Sinds afgelopen vrijdag is Bonaire te boeken bij Corendon. Inzet: Foto van het bezoek van Atilay Uslu op 4 januari 2017 aan Bonaire. Genomen vanaf een van de nieuwe nog af te bouwen 84 hotelappartementen van Delfins Beach Resort.

Van links naar rechts Irene Dingjan (Bonhata) Maurice Adriaens (TCB) Jeffrey Kogelman (projectleider Delfins) Joselito Statia (Gedeputeerde) Atilay Uslu (eigenaar en CEO Corendon) David Rietveld (management Delfins) Sander Winterberg (gm Livingstone Jan Thiel Resort, gastheer van Atilay) Cisca Rietveld (management Delfins)