kop

Bon Bini Bonaire magazine 3-2

    

 

Veel aandacht voor verduurzaming in nieuwe editie Bon Bini Bonaire

Binnen 3 jaar beleeft Bonaire de primeur van het eerste elektrische vliegtuig dat van Flamingo Airport zal opstijgen. Die verwachting spreken projectleiders van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uit in de nieuwe editie van Bon Bini Bonaire, een uitgave van het Kabinet van de Gezaghebber.

Koninkrijksdialoog

Na de succesvol verlopen koninkrijksdialoog 'Together we can fly for ABC' bereidt het ministerie een evenement voor dat begin volgend jaar op Bonaire wordt gehouden als volgende stap op weg naar de introductie van elektrisch vliegen tussen de ABC-eilanden. Een ontwikkeling die naadloos past bij het streven van het eilandbestuur naar een circulaire samenleving.

Lokale productie groente en fruit

Uit de wintereditie van Bon Bini Bonaire blijkt dat het eiland op nog veel meer terreinen werkt aan verduurzaming. Zo licht projectleider reorganisatie Landbouw, Veeteelt en Visserij Maurice Adriaens toe hoe de lokale productie van groente en fruit flink wordt opgevoerd om de import met - om te beginnen - 30% terug te dringen.

Afvalvrij

Directeur Rudsel Leito van Selibon gaat in op de ambitie Bonaire afvalvrij te maken. Aandacht is er tevens voor de eerste door het Blue Destination-team toegekende sterren aan bedrijven die een actief duurzaamheidsbeleid voeren.

Impact coronacrisis

In het magazine wordt eveneens stilgestaan bij de impact van Covid-19. BONHATA-voorzitter Bas Noij, hotelier David Rietveld en duikschoolhouder Bart Snelder vertellen hoe zij de coronacrisis tot nu toe zijn doorgekomen en welke voorzorgsmaatregelen de sector heeft genomen om vakantiegangers deze winter niet alleen een leuke, maar ook veilige vakantie op Bonaire te bieden.