kop

Aan bed gekluisterde Billy wil terug naar Bonaire

U kunt Billy daarbij helpen.

Doneer als je op Bonaire woont bij de MCB met Accountnummer 41458709

t.a.v. SV La Fama. Meld wel bij het storten: VOOR BILLY

Doneer in Nederland via doneer actie:

https://www.doneeractie.nl/help-billy-naar-zijn-familie/-27476

Wij hebben een donatie gegeven, u ook?! 

De 30-jarige Billy Valentijn uit Groningen ligt permanent in een speciale lig-rolstoel. Hij groeide op als gezond kind op Bonaire, totdat het mis ging. Nu heeft hij permanent zorg nodig in Nederland maar hij wil graag terug om zijn familie te bezoeken. Maar daarvoor is veel geld nodig.

Als kind leek hem niks te markeren. Totdat zijn heup uit de kom ging. Zijn botten begonnen daarna te vergroeien. Naarmate Billy ouder werd, ging hij verder achteruit. Nu ligt hij door zijn aandoening permanent in een speciale rolstoel en heeft dagelijks hulp nodig.

Merendeel familie in het buitenland

Omdat de zorg in Nederland beter is, heeft zijn moeder hem als klein kind meegenomen. Billy's ouders zijn gescheiden en zijn vader woont nog steeds op Bonaire. Net zoals het grootste deel van zijn familie. Die heeft hij tien jaar geleden voor het laatst gezien.

Blauwe zee

'Ik wil heel graag mijn familie weer zien. Ik mis ze', zegt Billy. 'Ik wil ze heel graag ontmoeten en vragen hoe het met ze gaat. Ook wil ik graag de zee zien. Die is daar zo mooi blauw.'

Ook wil de Stadjer naar het graf van zijn opa. Die is in 2014 overleden. Daar heeft hij nooit afscheid van kunnen nemen.

Geen snoepreisje

Voor de reis heeft Billy 10.000 euro nodig. 'Dit is niet voor allerlei luxe dingen of omdat het een snoepreisje is. Om Billy naar Bonaire te vervoeren in zijn ligrolstoel moeten er negen stoelen uit het vliegtuig worden verwijderd', legt zijn begeleider Isabel Gydé uit.

Grote droom

De familie op Bonaire heeft niet de financiële middelen om hier naartoe te komen. Om Billy toch te herenigen zijn de begeleiders samen met de familie een inzamelingsactie begonnen
'We willen zijn droom laten uitkomen', zegt Isabel Gydé. 'Er is al een mooi bedrag binnen gehaald maar de eindstreep is nog niet in zicht.'

 

GESCHREVEN DOOR Jeroen Berkenbosch

 

 

 

Help Billy naar zijn familie

Na jaren wil onze lieve neef Billy zeer beperkt, naar zijn familie op Bonaire.Dag lieve lezers,

Het eerst wat u leest is wellicht het reisje naar Bonaire, maar wees ervan bewust dat dit absoluut niet om een snoepreisje gaat.

Onze neef Billy, net 30 jaar en wonende in Groningen, heeft in tijden zijn familie op Bonaire niet meer gezien.

Billy leek als baby niets te mankeren en was een vrolijk kind. Echter naarmate Billy ouder werd is zijn toestand dermate achteruitgegaan dat Billy het grootste gedeelte van zijn leven, dag in dag uit, liggend, in een aangepaste lig rolstoel door het leven gaat, zeer hulpbehoevend en afhankelijk is van anderen. Dat zijn toestand zo enorm achteruitging is dan ook reden geweest Billy op zeer jonge leeftijd naar Nederland is vertrokken

Ondanks zijn toestand is Billy nog altijd even optimistisch, super vrolijk en kan daarnaast ook geweldig schilderen.

Maar desondanks roest het gemis naar zijn familie natuurlijk nooit.

Voor de familie op Bonaire is het niet haalbaar over te komen. Maar om toch een hereniging te verwezenlijken en Billy even terug te laten zijn op de plek waar hij geboren is en tijd door te brengen met zijn naasten, willen wij er alles aan doen om deze droom uit te laten komen. Is het niet om zijn familie terug te zien is het wel om het graf te bezoeken van zijn opa die in 2014 is overleden en hij nooit afscheid van heeft kunnen nemen.

 

Waarom 10.000 euro?

Dat kan ik u uitleggen. Om Billy naar Bonaire te kunnen vervoeren in zijn lig rolstoel zullen er 9 stoelen uit het vliegtuig verwijderd moeten worden zodat er voldoende ruimte is om Billy hier met zijn lig rolstoel te kunnen plaatsen. Hier zitten nogal flinke kosten aan verbonden. Ook zal zijn persoonlijk begeleider vanuit Nederland hem tijdens deze reis moeten begeleiden. Eenmaal op Bonaire krijgt Billy onderdak van een zorginstelling op Bonaire. Echter zal de zorg voor Billy volledig de verantwoordelijkheid blijven van zijn eigen persoonlijk begeleider.

Het positieve aan dit alles is wel dat er al een inzamelingsactie loopt. Deze loopt alleen niet in Nederland maar op het eiland Bonaire. Dit wordt gedaan door middel van onder andere dansevenementen #dansvoorbilly. Ook zijn hiervoor speciale thshirts gedrukt maar het bedrag dat nodig is lijkt nog lang niet in zicht.

 

Daarom willen wij hier graag op alle mogelijke manieren onze steen aan bij dragen.

Het is de bedoeling dat Billy voor eind april nog vertrekt en daarom hopen wij het laatste gedeelte langs deze weg nog bij elkaar te krijgen met de hoop dat dit lukt nog voor het einde van deze maand. Natuurlijk zijn wij blij met alle kleine beetjes, alleen is er in dit geval sprake van een deadline ivm een onder voorbehoud reservering bij de luchtvaartmaatschappij door voor deze uitzonderlijke situatie.

Mocht het toch niet gaan lukken om te vertrekken in april, want wel fijn zou zijn omdat familie die buiten Bonaire woont dan ook op Bonaire zijn en heel de familie dan compleet is, wordt de actie uiteraard verlengt, zodat hij alsnog kan gaan maar dan zodra het bedrag rond is.

Als dit gaan lukken, zullen wij er persoonlijk voor zorgen dat er een blog komt van deze bijzondere reis, zodat ook u kunt terugzien waar u bijdrage naar toe is gegaan en Billy u kan meenemen op deze spannende reis.

 

Bij deze willen wij u al enorm bedanken, voor in ieder geval het lezen van ons verhaal.

Heel veel liefs,

 

Mayron & Manoushka

 

like eventueel de fb pagina: Billy naar Bonaire