kop

“Vandaag student, morgen professional!”

Op vrijdag 15 november zal de 10de editie van de Studie- & Beroepenmarkt Bonaire (SBM) plaatsvinden. Scholengemeenschap Bonaire heeft stichting Ban Boneiru Bèk de verantwoordelijkheid gegeven om de SBM te organiseren. De SBM commissie onder leiding van Lilian Paula-Crestian heeft ook dit jaar gekozen voor de locatie Jong Bonaire aan de Kaya Libertador Simon Bolivar.

De deelnemers kunnen vanaf 08.00 uur met de opbouw van de stands beginnen. Om 10.30 uur zal de officiele opening zijn en vanaf 11.00 uur tot en met 18.00 uur zal de markt voor het publiek toegankelijk zijn.

Er zullen door verschillende instellingen workshops worden gegeven, die als volgt gepland zijn:

Zaal 1                                                                                    

13.30 Onderwijs Instituut C.N. - Online studeren

16.00 Fundashon Mariadal -

Zaal 2
13.30 Kamer van Koophandel – Ondernemen

Ook zal er een demonstratie gegeven worden om 14.30 uur.

Zoals elk jaar heeft de SBM een motto om de jongeren, de toekomst van Bonaire, te stimuleren zich goed te laten informeren over studie- en werkmogelijkheden, opdat zij een weloverwogen keuze kunnen maken. Vandaar dat het motto van de SBM dit jaar is:

“Studiante awe, profeshonal mañan!”
“Vandaag student, morgen professional!”

Tijdens de markt zal het SBM Magazine uitgedeeld worden aan de bezoekers. Het thema van de krant is net als de Studie- & Beroepenmarkt van dit jaar: “Studiante awe, profeshonal mañan!”. De krant bevat o.a. een voorwoord van de commissie, een artikel van de voorzitter van de commissie, artikels over het werken in het onderwijs en nog veel meer interessante informatie.

Er zullen dit jaar deelnemers aanwezig zijn uit Bonaire, Curaçao en Nederland. Daarbij uiteraard ook bedrijven van Bonaire die aan zullen geven welke beroepen er nodig zijn op korte en lange termijn.

De deelnemers uit de onderwijs sector die deel zullen nemen zijn:

Christelijke Hogeschool Ede; Hotelschool The Hague; ROA CN; OCW/DUO/RCN Studiefinanciering; HAN Hogeschool van Arnhem en Nijmegen; Onderwijs Instituut Caribisch Nederland; Fundashon Forma; Stichting Ta mi futuro; SGB MBO; FEFFIK.

Instellingen en bedrijven die deel zullen nemen zijn:

Brandweer Caribisch Nederland; BONHATA; Buddy Dive Resort; Delta Security and Hospitality; Fundashon Kuido Personanan Desabilitá; Fundashon Mariadal; Fundashon Rosa di Sharon; Jacobs Architekten; Koninklijke Marechaussee; Kooiman BV; Korps Politie Caribisch Nederland; Kustwacht Caribisch Nederland; Maduro & Curiels Bank; Mangazina di Rei ; Marchena Construction; NGO Platform; Openbaar Lichaam Bonaire; RCN; Selibon N.V.; Stichting Krusada; Telbo N.V.; Tempo Bonaire NV; Tropical Car Care; Unkobon; WEB NV.; Woodworkers Bonaire.

De activiteit wordt door BON FM live uitgezonden tussen 11.00 – 12.00 uur en 13.00 en 14.00 uur.

De sponsoren van de SBM voor dit jaar zijn: Scholengemeenschap Bonaire, Fundashon Ban Boneiru Bèk, Maduro & Curiel’s Bank Bonaire NV, Flamingo Communications, Green Label, ROA CN, TELBO NV., WEB water en energieberdrijf Bonaire

De commissie van de SBM moedigt een allen aan om op 15 november aanstaande de SBM te bezoeken. Voor meer informatie kunt kijken op www.banboneirubek.com onder het kopje Studie- & Beroepenmarkt.

Contactpersoon van de Studie- & Beroepenmarkt 2013 is: Lilian Paula-Crestian met emailadres: sbmbonaire@gmail.com.