Teamleider heffing/toezicht

Belastingdienst Caribisch Nederland (B/CN) zoekt een
Teamleider Heffing/Toezicht m/v
(Vacaturenummer: P&O2018_09_002, standplaats Bonaire)

De organisatie

Bij de Belastingdienst Caribisch Nederland werken circa 100 medewerkers verspreid over Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De directeur B/CN geeft samen met het managementteam leiding aan de organisatie. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen.

Ook verrichten we douanetaken en doen we aan fraudebestrijding waarbij we samenwerken met de FIOD in Europees Nederland. Verder zorgen we voor de inning van enkele eilandbelastingen-en heffingen op Bonaire en innen we voor de Voogdijraad de alimentatiegelden. Bij B/CN werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor duizenden burgers en bedrijven.


De afdeling

De afdeling Heffing, toezicht en dienstverlening beoordeelt aangiftebiljetten, controleert administraties op fiscale belangen, legt aanslagen op en behandelt bezwaar- en beroepsschriften. Ook is deze afdeling belast met de uitvoering van administratieve ondersteuning en balieverkeer.


Je werkzaamheden

Als teamleider geef je leiding aan een team van ruim 20 professionals die op verschillende niveaus werkzaam zijn. Jij zorgt ervoor dat zij hun doelstellingen kunnen halen en dat de werkzaamheden aansluiten bij de strategie van de B/CN. Je hebt oog voor de relatie en voor de samenwerking binnen jouw team. Tegelijkertijd verlies je het belang van de organisatie niet uit het oog.

Je bent verantwoordelijk voor het personeelsmanagement en voor de planning en control van het team. Je voert het HRM beleid uit waaronder het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken. De uitdaging als teammanager is samen met je team continu te streven naar een hogere klanttevredenheid, verbeteren van de dienstverlening, procesoptimalisatie over de hele Belastingdienst procesketen en naar een constante verbetering van de ICT services op het heffings- en toezichtsterrein.

Als teamleider maak je deel uit van het managementteam. In die rol draag je bij aan de strategie en beleidsontwikkeling van je afdeling en de organisatie. Ten slotte rapporteer je aan de directeur B/CN over de uitvoering en voortgang van de vastgestelde doelen.


Wij vragen

Wil jij het beste uit je medewerkers halen en daarvoor alles inzetten wat je hebt aan coachende en leidinggevende kwaliteiten? Heb je oog voor kwaliteit, ben je goed in procesmatig werken, gewend aan het aansturen van ICT processen, resultaatgericht, bestuur- en organisatiesensitief? Heb je gedegen kennis en ervaring op gebied van fiscale wetgeving en werken binnen het toezichtproces? Beschik je over een HBO+ of WO- diploma, bij voorkeur in een fiscale richting of raakvlak? Heb je aantoonbaar minimaal 5 jaar relevante leidinggevende ervaring in bij voorkeur een bestuurlijke omgeving en werk je zichtbaar en actief aan je eigen ontwikkeling? Beheers je de Nederlandse en Engelse taal en bij voorkeur ook het Papiamentu? Dan ben jij onze nieuwe teamleider en hebben wij uitdagend werk voor je binnen B/CN.


Arbeidsvoorwaarden

Aanloopschaal 12: minimaal $ 3.766,-- tot maximaal $ 4.808,--
Functieschaal  13: minimaal $ 4.346,-- tot maximaal $ 5.447,--

Voor alle vacatures zijn de lokale arbeidsvoorwaarden van toepassing.
Deze vacature is zowel intern als extern gelijktijdig uitgezet. Bij gebleken gelijke geschiktheid geniet een interne kandidaat de voorkeur.

Bij gelijke geschiktheid genieten kandidaten uit het Caribisch Gebied of kandidaten die hun wortels hebben in het Caribisch Gebied de voorkeur.

Het betreft een tijdelijk dienstverband van één jaar met de mogelijkheid tot een vast dienstverband na 1 jaar bij goed functioneren.

Voor informatie omtrent de functie
Naam: Drs. N. (Nichalin) Martina, directeur B/CN
Telefoon: +599 7851242

Voor informatie over de procedure
Naam: Sjon van Essen, HR adviseur
Telefoon: +599 781 00 47

Digitaal solliciteren: U kunt uw Curriculum Vitae met motivatie sturen naar: vacature@rijksdienstcn.com


Sluitingsdatum: 28 september 2018

Branche: 
Overheid
Functiegroep: 
Financieel/economisch
Werk / Denkniveau: 
HBO
Leidinggevend: 
Nee
Vereiste talenkennis: 
Engels
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vereiste talenkennis: 
Papiaments
Vacature gaat in per : 
14/09/2018
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Belastingdienst CN
Plaats: 
Bonaire CN
Contactpersoon: 
Drs. N. (Nichalin) Martina