kop

Psycholoog

Mental Health Caribbean (MHC) verzorgt de geestelijke gezondheidszorg op Caribisch Nederland. Onze ambitie is de kwaliteit van het leven van de inwoners van Caribisch Nederland te verbeteren. Wil jij als ervaren behandelaar je steentje bijdragen aan de zorg voor onze cliënten? En vind jij het als allrounder leuk om generalistisch te werken? Dan zijn we op zoek naar jou.

Psycholoog

(32-40 uur per week. Standplaats: Bonaire)

Functie: Wat ga je doen?

Als psycholoog bij MHC ga je onderdeel uitmaken van eerstelijnspraktijk Resilensia. Binnen de praktijk worden mensen in de leeftijd van 0 tot 100 jaar oud geholpen door middel van kortdurende behandeltrajecten. Je biedt als psycholoog professionele, generalistische psychologische hulp bij lichte tot matige klachten. Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die het leuk vindt om met alle doelgroepen te werken. Het kortdurend behandelen zie je als een uitdaging, waarbij je soms out-of-the-box moet denken. Je hebt in je behandeling aandacht voor de verschillende culturele achtergronden die er op het eiland zijn.

 

De werkzaamheden zijn onder andere:

-       Zelfstandig intakes uitvoeren met cliënten en evt. hun systeem. Als basispsycholoog doe je dat onder supervisie van een GZ-psycholoog.

-       Samen met de cliënt vaststellen van een behandeldoel en opstarten van een behandeltraject dat bestaat uit 8 gesprekken.

-       Het geven van psycho-educatie aan cliënten, hun systeem en het team over de klachten en/of stoornis, de behandeling, de prognose en de manier waarop hiermee om te gaan.

-       Zorgdragen voor zorgvuldige verslaglegging en administratie (intakeverslagen, verslaglegging behandelsessies, en brieven aan verwijzers) in het EPD.

-       Een bijdrage leveren aan het multidisciplinair overleg (MDO), beleidsoverleg en de vakgroep psychologie.

-       Meedenken over zorginhoudelijk beleid en de ontwikkeling van Resilensia.

-       Samenwerken met andere disciplines, zowel binnen MHC als met ketenpartners.

 

Functie: Wat vragen wij van jou?

-       Je beschikt over een academische opleiding psychologie, in een op het werkveld gerichte afstudeerrichting. Evenals de basisaantekening psychodiagnostiek en bij voorkeur een LOGO-verklaring.

-       Je beschikt over werkervaring en hebt een brede kennis over psychopathologie en ontwikkelingsproblematiek.

-       Ervaring in het geven van CGT en traumabehandeling (bij voorkeur EMDR) is een pré.

-       Je werkt en denkt systemisch.

-       Je hebt kennis van het omgaan met cliënten van verschillende etnische achtergronden.

-       Je houdt je binnen het vakgebied actueel/up to date door/middels aansluiting bij de betreffende beroepsvereniging.

-       Je beheerst Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk, en bij voorkeur Papiamentu en/of Spaans. Óf je hebt een talenknobbel zodat je verschillende talen jezelf snel eigen kunt maken.

-       Je hebt een flexibele werkhouding, kunt zelfstandig werken, bewaakt je eigen grenzen en kunt goed samenwerken met andere disciplines.

 

Organisatie: Waar ga je aan de slag?

MHC ontwikkelt zich steeds meer naar een allround GGZ-instelling waar onze medewerkers werken met creativiteit, passie en doorzettingsvermogen. Als psycholoog ga je onderdeel uitmaken van de afdeling Resilensia dat bestaat uit een klein en divers team met basispsychologen en een GZ-psycholoog. Het is een enthousiast en gedreven team waarin aandacht is voor de cliënt, maar ook voor elkaar. Er is ruimte voor werkbegeleiding, intervisie en deskundigheidsbevordering. Wil je meer weten over MHC? Kijk dan op onze website.   

Organisatie: Wat bieden wij?

Inschaling hangt af van je achtergrond en werkervaring en vindt plaats in FWG 60 (min $ 4.017,- en max $ 5.844,-). De bedragen zijn bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur). We bieden een contract voor de duur van een jaar waarna bij gebleken geschiktheid deze zal worden omgezet naar een vaste aanstelling.

Verder bieden we een dynamische werkomgeving met ontwikkelmogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo draagt MHC ruim bij aan je pensioenopbouw en wordt er tegemoet gekomen in de eventuele verhuis- / emigratiekosten.

Kom je ons team versterken?

Heb je interesse in deze functie, stuur dan je sollicitatie en CV vóór vrijdag 8 december 2023 naar secretariaat@mentalhealthcaribbean.com. De (online) gesprekken vinden plaats in de week van 11 december 2023.

Indien je vragen hebt kun je contact opnemen met teamleider Tom Hunting (+599 7961056 of tom.hunting@mentalhealthcaribbean.com).

Bij gelijke geschiktheid genieten kandidaten uit het Caribisch Gebied of kandidaten die hun wortels hebben in het Caribisch Gebied de voorkeur.

Andere vacatures

Voor MHC zijn we met regelmaat op zoek naar meer enthousiaste, nieuwe collega’s! Kijk voor alle actuele vacatures op onze website: www.mentalhealthcaribbean.com/vacature

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Branche: 
Zorg / Welzijn
Functiegroep: 
Medisch / verzorging
Werk / Denkniveau: 
WO
Leidinggevend: 
Nee
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vereiste talenkennis: 
Papiaments
Vacature gaat in per : 
14/11/2023
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Mental Health Caribbean
Plaats: 
Bonaire