kop

Psycholoog

Mental Health Caribbean (MHC) verzorgt de geestelijke gezondheidszorg op Caribisch Nederland. Onze ambitie is de kwaliteit van het leven van de inwoners van Caribisch Nederland te verbeteren. Wil jij daar als behandelaar je steentje aan bijdragen? Dan zijn we op zoek naar jou. Om onze eerstelijnspraktijk Resilensia en het team Kind & Jeugd te versterken zijn we op zoek naar meerdere collega’s in de functie van:

Psycholoog

(32-40 uur per week. Standplaats: Bonaire)

Functie: Wat ga je doen?

Als psycholoog bied je professionele, generalistische psychologische hulp bij lichte tot ernstige klachten. Dit doe je door:

-       De cliënt te informeren, adviseren en begeleiden over/bij procedures en regelingen aangaande de behandeling.

-       Intakes te voeren en, indien nodig, eenvoudig diagnostisch onderzoek te doen.

-       Samen met de cliënt behandeldoelen vast te stellen en op basis daarvan interventievoorstellen te doen.

-                Psycho-educatie te geven aan de cliënt en, indien van toepassing, diens systeem over de klachten en/of aandoening, de mogelijke oorzaken daarvan, de prognose en de manier waarop daarmee kan worden omgegaan.

-       De zorg te coördineren en zelfstandig (geprotocolleerde) behandelingen uit te voeren gericht op klacht- en lastreductie, stabilisatie, het vergroten van zelfredzaamheid en het voorkomen van terugval en/of zwaardere behandeling.

-       Zowel individueel als in groepsverband gedragsbeïnvloedende interventies uit te voeren.

-       Deel te nemen aan o.a. casuïstiekbesprekingen en vakgroepoverleggen.

-       Indien nodig de cliënt te verwijzen naar andere zorg.

-       Samen te werken met andere disciplines, zowel in- als extern.

-       Te interveniëren in geval van crisissituaties.

-       Zorg te dragen voor adequate verslaglegging en cliëntregistratie.

-       Een bijdrage te leveren aan de beleidsontwikkeling binnen de organisatie en/of je team.

Functie: Wat vragen wij van jou?

-       Je beschikt over een academische opleiding psychologie, in een op het werkveld gerichte afstudeerrichting en je bent in het bezit van een BAPD.

-       Je beschikt over meerdere jaren werkervaring (in de volwassenzorg en/of op het gebied van kind en jeugd) en een brede kennis van psychopathologie en psychodiagnostisch onderzoek. Kennis van verslavings- en traumaproblematiek is een pré.

-       Ervaring in het geven van CGT, schematherapie en traumabehandeling (bij voorkeur d.m.v. EMDR) is een pré.

-       Je werkt en denkt systemisch.

-       Je hebt kennis van het omgaan met cliënten van verschillende etnische achtergronden.

-       Je houdt je kennis binnen het vakgebied actueel/up to date door/middels aansluiting bij de betreffende beroepsvereniging.

-       Je spreekt Papiamentu en Nederlands óf hebt een talenknobbel zodat je Papiamentu jezelf snel eigen kunt maken. Het spreken van Spaans en/of Engels is een pré.

-       Je hebt een flexibele werkhouding, kunt zelfstandig werken en bewaakt je eigen grenzen.

-       Je bezit een gezonde dosis lef en durft het aan om mee te bouwen aan een jonge afdeling binnen de organisatie.

Organisatie: Waar ga je aan de slag?

MHC ontwikkelt zich steeds meer naar een allround GGZ-instelling. We werken vooral ambulant in intensieve samenwerking met zowel verwijzers en ketenpartners als met het informeel steunsysteem van cliënten. De aard van de problematiek kan variëren van licht enkelvoudig tot zwaar en complex. Naast onze ambulante manier van werken, passen we maatwerk toe en stellen we onze cliënt centraal. En om dit te bewerkstelligen werken onze medewerkers met creativiteit, passie en doorzettingsvermogen.

 

Op Bonaire bieden we een breed aanbod voor onze cliënten:

-       Zorg aan volwassenen met psychiatrische en/of verslavingsproblematiek vanuit de FACT methodiek.

-       Centrum “Nos Perseveransia” waar op verschillende leefgebieden herstelondersteunende zorg wordt verleend als onderdeel van de behandeling bij MHC.

-       Forensische (verslavings)zorg

-       Een behandelaanbod gericht op psychische, psychiatrische en psychosomatische klachten.

-       Een behandelcentrum (Hi5) dat zich richt op kinderen en jeugdigen met een psychiatrische of psychische kwetsbaarheid en hun gezin/familie.

-       Praktijk Resilensia waar zowel kinderen, adolescenten als volwassenen met lichte tot matige problematiek van psychologische zorg worden voorzien..

 

Organisatie: Wat bieden wij?

Inschaling hangt af van je achtergrond en werkervaring en vindt plaats in FWG 60 (min $ 3.823,- en max $ 5.561,-). De bedragen zijn bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur). We bieden een contract voor de duur van één jaar.

Verder bieden we een dynamische werkomgeving met ontwikkelmogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo draagt MHC ruim bij aan je pensioenopbouw en wordt er tegemoet gekomen in de eventuele verhuis- / emigratiekosten.

Kom je ons team versterken?

Heb je interesse in deze functie, stuur dan zo snel mogelijk, doch uiterlijk voor maandag 19 juli 2021, je sollicitatie en CV naar secretariaat@mentalhealthcaribbean.com. Omdat we op zoek naar meerdere kandidaten nemen we binnengekomen sollicitaties gelijk in behandeling. Vermeld in je sollicitatie expliciet naar welke afdeling je voorkeur uitgaat.

Indien je vragen hebt over de vacature bij Resilensia kun je contact opnemen met teamleider Signalda Domacassé (+599 7961021 of signalda.domacasse@mentalhealthcaribbean.com en voor vragen over de vacature bij Kind & Jeugd met teamleider Herman Atsma  (+599 7961025 of herman.atsma@mentalhealthcaribbean.com).

Bij gelijke geschiktheid genieten kandidaten uit het Caribisch Gebied of kandidaten die hun wortels hebben in het Caribisch Gebied de voorkeur.

Andere vacatures

Voor MHC zijn we met regelmaat op zoek naar meer enthousiaste, nieuwe collega’s! Kijk voor alle actuele vacatures op onze website: www.mentalhealthcaribbean.com/vacature

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Branche: 
Zorg / Welzijn
Functiegroep: 
Medisch / verzorging
Werk / Denkniveau: 
WO
Leidinggevend: 
Nee
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vereiste talenkennis: 
Papiaments
Vacature gaat in per : 
26/06/2021
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Mental Health Caribbean
Plaats: 
Bonaire