kop

Pedagogische Medewerker

                                          

Sentro Hubentut i Famia oftewel Centrum Jeugd en Gezin (CJG) is een instelling waar ouders en jongeren terecht kunnen voor advies en hulp bij het gezond opgroeien en opvoeden van jeugd van 0-19 jaar. Het gaat uit van een kind èn oudergerichte benadering. De organisatie bestaat uit de volgende eenheden: Opvoedingsondersteuning en Preventie; Eerstelijns Jeugd en Gezinszorg; Jeugdgezondheidszorg en Veldcoördinatie Kinderopvang. Hiervan is Opvoedingsondersteuning en Preventie nu op zoek naar een: 

 

Pedagogische Medewerker

 

Kerntaak van deze afdeling is preventie en diverse sociaal pedagogische werkvormen. Deze zijn gericht op individueel gezinnen, groepen ouders en op jongerenwerk. Sommige activiteiten vinden buitenshuis plaats bijv. in wijken of scholen. Hierbij wordt er intern samengewerkt met 1e Lijn Jeugd en Gezinszorg die gericht is op gezinstaxatie, kortdurende hulpverlening en bemiddeling. Externe samenwerking is er met onder andere het wijkteam, jeugdzorg en het recent ingestelde meldpunt voor huiselijk geweld.

Jouw bruto aanvangssalaris is, afhankelijk van de werkervaring, in principe schaal 9 of 10. Een parttime werkverband is bespreekbaar.

Deze pedagogische professional kent een multifunctioneel takenpakket, onder andere:

  • Een combi-functie waarin geschakeld wordt tussen opvoedingsondersteuning, preventie en jongerenwerk (o.a. met buddies).
  • Gevarieerde ondersteuning bij zowel lichte als complexe problematiek. Bijv. bij scheiding, financiële stress, geweld, laaggeletterdheid, detentie, meervoudige problematiek en kinderen met een beperking.
  • Effectieve preventie binnen en buiten het CJG en zo mogelijk via social media.
  • Zelfstandig participeren in sociaal overleg.
  • Goede vaardigheden in verslaglegging.    

Functie-eisen:

  • Als basis heb je een hbo-Social Work met een specialisatie in preventie, of opvoedingsondersteuning of jongerenwerk. Pre is een training in Triple P, of oplossingsgericht en systemisch werken, of Eigen Kracht;
  • Je denkt en handelt niet alleen kind- maar tevens oudergericht en breed maatschappelijk;
  • Jouw zelfstandig en outreachend werk is creatief maar ook effectief en veilig;
  • Je raakt niet snel van slag van achterstandsproblematiek;
  • Geen acht tot vijf kantoormentaliteit, spreekt Papiamento en met affiniteit voor de Bonairiaanse cultuur.

Voor verdere informatie kan er contact worden opgenomen met het afdelingshoofd mevr. Mimi Dongen, tel. 701 5264. Jouw schriftelijke sollicitatie met CV dient voor 3 februari a.s. gemaild te zijn naar de directeur van het CJG, dhr. C. Palm, Kaya Princes Marie 7 op info.cjgbon@cjgbon.com. Het eerste sollicitatiegesprek wordt op 12 februari verwacht.

Branche: 
Zorg / Welzijn
Functiegroep: 
Medisch / verzorging
Werk / Denkniveau: 
HBO
Leidinggevend: 
Nee
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vereiste talenkennis: 
Papiaments
Vacature gaat in per : 
19/01/2021
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Sentro Hubentut i Famia
Plaats: 
Bonaire
Contactpersoon: 
dhr. C. Palm
Functie contactpersoon: 
Directeur