kop

Online presentaties in Dutch Caribbean

Op maandag 8 maart 2021 en woensdag 10 maart heeft de organisatie "StudyChoiceCaribbean" voor leerlingen in het beroepsonderwijs een online presentaties gegeven van de MBO opleidingen. Deze opleidingen hebben een focus op de onderwijsinstellingen op de Caribische eilanden.

 www.studychoicecaribbean.com

Study Choice Caribbean online part 2.03             april 2021

Succesvolle Studie fair voor de leerlingen van de Dutch Caribbean

Nadat er een eerste sessie was geweest op maandag 9 en woensdag 11 november, voor studenten van HAVO, VWO en SBO/MBO-4 werd er op maandag 8 en woensdag 10 maart 2021 een speciale online StudyChoiceCaribbean event gehouden voor leerlingen van de MAVO, VMBO/VSBO/EPI, SLP en PRO.
Er zijn 35 informatie sessies geweest van MBO/SBO/EPI scholen en diverse organisaties die een in huis opleiding aanbieden. De focus lag op de mogelijkheden om een vakopleiding te volgen op een van de 6 eilanden van de voormalige Antillen.
Ongeveer 300 leerlingen van Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba volgden de interactieve sessies van 45 minuten en stelden aan het eind van de presentaties hun vragen direct aan de presenterende scholen en organisaties.


Inmiddels zijn alle presentaties gratis terug te zien op de website. Hier kunnen de scholen klassikaal, maar ook de leerlingen met hun ouders, alle presentaties (nog eens) bekijken.
Wij zijn trots op de leerlingen die in grote aantallen deelnamen aan deze eerste, speciaal op hun doelgroep gerichte, online studiekeuze event en hopen dat zij hierdoor een goede keuze kunnen maken voor hun vervolgstudie.

 

In totaal, samen met de november presentaties, staat er inmiddels 45 uur video online, verdeeld over 90 presentaties en hebben bijna 750 leerlingen deelgenomen aan dit event.

De bedoeling is om dit event jaarlijks te blijven herhalen.


Het StudyChoiceCaribbean Team

 

Study Choice Caribbean online part 2.02           februari 2021                           

Na de eerste succesvolle online presentaties van de Study Choice Caribbean in november 2020, zal het tweede deel plaatsvinden op 8 en 10 maart 2021. Er is een livestream platform ontwikkeld, waar leerlingen van alle zes de eilanden gratis gebruik van kunnen maken. De leerlingen kunnen een presentatie van de onderwijsinstelling van hun keuze live bijwonen en vragen stellen. De presentaties zullen deze keer voornamelijk gericht zijn op de leerlingen en studenten die een Middelbare Beroepsopleiding willen gaan volgen of voortzetten.

Behalve scholen zullen ook instellingen zoals de Brandweer, Kustwacht en Hospitaal van verschillende eilanden zich aan de toekomstige studenten presenteren en aan hen vertellen of laten zien wat de opleidingen en/of het vak inhoudt. Vragen zoals: Welke vooropleiding heb je nodig, om voor jouw keuzeberoep in aanmerking te komen, hoe kan je je hiervoor inschrijven en andere vragen die je hebt, worden live beantwoord. Mis deze unieke kans niet om op je eiland of in de regio te studeren.  Gemiste presentaties en video’s kun je later op de website terugzien.

Inschrijven op deze website is gratis zowel voor de presentatoren als voor de leerlingen.

Ga naar de website https://studychoicecaribbean.com/register/ en registreer je tijdig.

-------------------------------------------

 

 

Studie & Beroepenmarkt 2.01 in de Dutch Caribbean

Door alle onzekerheden omtrent Coronapandemie is de Study & Career Event op Bonaire van november 2020 NIET doorgegaan. De Study & Career Event Bonaire wordt voorlopig verplaatst naar maart 2021. 

Online Study Fair Caribbean was een groot succes

De stichting BanBoneiruBek heeft de aankomende studenten (VWO-HAVO-MBO) van de Caribische eilanden in het koninkrijk der Nederlanden toch in november 2020 de mogelijkheid gegeven om een juiste keuze te kunnen maken en heeft samen met de andere eilanden een platform www.studychoicecaribbean.com gemaakt voor een livestream met de onderwijsinstellingen, Universiteiten, Colleges en Hogescholen.

Op dit platform hebben op 9 en 11 november meer dan 50 onderwijsinstellingen uit de Cariben, USA, Canada en Nederland een presentatie gegeven aan de studenten. De 400 studenten van Aruba, Bonaire, Curacao, Sint Maarten, Saba en Statia hadden zich klassikaal en afzondelijk aangemeld voor een livestream presentatie en kregen antwoorden op de door hen gestelde vragen.

De gegeven presentaties kunnen teruggekeken worden tot 1 juni 2021. De studenten kunnen dan ook samen met hun ouders alles nog eens terugkijken.

De nieuwe website www.studychoicecaribbean.com was voor alle eilanden gratis beschikbaar zijn. Wij danken de organisatie voor dit geweldige initiatief. Het bestuur van BanBoneiruBek overweegt om van dit platform jaarlijks gebruik te maken.

 

   

   

 

                    

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------