kop

Maatschappelijkwerker B

 

Is op zoek naar een

Maatschappelijkwerker B

(Meldpuntfunctionaris)

 

Ben jij die proactieve collega die weet hoe je hulpbehoevende cliënten respectvol kan overtuigen en hen kan begeleiden in zelfredzaamheid en veiligheid? Bij Sentro Akseso Boneiru zoeken wij jou!

 

HBO/WO | Bonaire | Fulltime | Sluitingsdatum 7 november 2023

 

De organisatie:

Sentro Akseso Boneiru, is een samenvoeging van een aantal bestaande organisaties op Bonaire nl; Sentro Hubentut i Famia, Integrale Wijkontwikkeling, Maatschappelijke Ondersteuning, advies[1]en meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling (Guiami) en het Zorg- en Veiligheidshuis. Akseso is een zelfstandige stichting waar alle inwoners van Bonaire terecht kunnen voor informatie, advies en hulp op alle leefgebieden.

 

Het is de organisatie met een centrale laagdrempelige en outreachende voorportaalfunctie in de wijken, kinderopvang en op scholen. Hierbij wordt geïnvesteerd in de zelfregie van cliënten. We zijn dicht bij alle bewoners van het eiland. Er werken momenteel ruim 40 medewerkers bij Akseso en er zullen dit jaar een aanzienlijk aantal nieuwe medewerkers bijkomen zodat wij onze taak in de samenleving zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

 

Het Team:

Het team Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling (HGKM), Guiami) bestaat op dit moment uit 3 meldpuntfunctionarissen en 1 teamleider. Het team omschrijft zich als flexibel waarbij wordt samengewerkt in de keten. De cliënten worden op een respectvolle manier benaderd en geholpen.

 

Functieomschrijving:

Het Advies- en Meldpunt huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling is een team van Akseso waar professionals en inwoners terecht kunnen voor advies en melding. Als meldpuntfunctionaris ben je het eerste aanspreekpunt voor de melder, onderzoek je wat er aan de hand is en draag je er zorg dat de hulp op maat geboden wordt.

 

Functietaken:

Je onderzoekt meldingen van (vermoedens) huiselijk geweld, kindermishandeling, en ouderenmishandeling. Je voert gesprekken met cliënten over wat er speelt en welke hulp er eventueel noodzakelijk is. In een crisissituatie zorg je voor de-escalatie en vervolgens voor veiligheidsafspraken. Zo nodig plaats je betrokkenen in opvang, monitor je het vervolg en houd je regie op de casus.

 

Functie-eisen:

▪ Als basis heb je minimaal een HBO-opleiding in Social Work of een ander gelijkwaardige opleiding in een voor de functie relevante richting. En /of gelijkwaardig werk en denkniveau op basis van eerder verworven competenties, aangevuld met aantoonbare werkervaringen en vakgerichte trainingen;

▪ Je denkt en handelt (Multi-) systemisch; ▪ Je draait mee in piketdiensten (bereikbaarheidsdiensten beginnen na 17:00 uur) en bent flexibel qua werktijden;

▪ Een pre is training en ervaring in: gezinsscreening, crisisinterventie, Signs of Safety, gezinsbemiddeling;

▪ Enige ervaring in het opzetten van oplossingsgericht gezins- en relatiekracht in complexe situaties;

▪ Je kunnen inleven en werken met burgers van verschillende culturele achtergrond;

▪ Je bent in het bezit van het rijbewijs B;

▪ Je spreekt Papiamentu, Spaans en Nederlands ( Engels is een pré);

▪ Diversiteit is de kracht van de organisatie, wij moedigen zowel mannen als vrouwen aan om op deze vacature te reageren.

 

Wat bieden wij:

▪ Een marktconform salaris in functieschaal 10 van minimaal $3019,- en maximaal $3925,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur. Inschaling op basis van kennis en ervaring;

▪ Een eindejaarsuitkering van 8,33% van de bezoldiging;

▪ Vakantiegeld uitkering van 8,33% van de bezoldiging;

▪ Een goede pensioenvoorziening ondergebracht bij PCN;

▪ Interne- en externe opleidingsmogelijkheden, een persoonlijk OntwikkelPlan inclusief vergoeding volgens het interne scholingsbeleid;

▪ 23 vakantiedagen (o.b.v. 36-urige werkweek);

▪ Een tijdelijk contract van 1 jaar met mogelijkheid op vaste dienst bij goed functioneren;

 

Belangrijke informatie:

▪ Het kunnen overleggen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een medische keuring is vereist;

▪ Een assessment of casusuitwerking kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Voor informatie over de vacature

Naam: Patricia Hassell, Teamleider HGKM

Telefoon: +599 777 5604

Email: jeanpatricia.hassell@aksesobon.com

Website: www.meldpuntguiami,com

 

Digitaal solliciteren U kunt uw Curriculum Vitae met motivatie sturen naar vacature@Aksesobon.com onder vermelding van het vacaturenaam” meldpunt functionaris” uiterlijk 7 november a.s.

Branche: 
Zorg / Welzijn
Functiegroep: 
Medisch / verzorging
Werk / Denkniveau: 
HBO
Leidinggevend: 
Nee
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vereiste talenkennis: 
Papiaments
Vereiste talenkennis: 
Spaans
Vacature gaat in per : 
20/10/2022
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Sentro Akseso Boneiru
Plaats: 
Bonaire