jongerencoach / coördinator

Stichting Jeugdwerk Jong Bonaire zoekt een

jongerencoach/coördinator

(parttime 20 uur) voor haar Sentro S.H.A.R.K. (Simplemente Hobennan Aktivo Responsabel i Konsiente).

Sentro S.H.A.R.K. is een Leer, Woon en Werkcentrum of te wel kamers met kansen op Bonaire voor jong volwassenen van 18-27 jaar.

Je bent een bevlogen, ervan en creatieve coach, die vindt dat iedereen een kans verdient. Je hebt ervaring in het werken met jongeren en of jongvolwassenen en weet hen te motiveren. Je geeft de jongvolwassenen bij het proces van zelfstandig worden graag een steuntje in de rug, maar kunt de verantwoordelijkheid ook bij hen laten. Je kunt je eigen werk plannen en organiseren. Eigen initiatief en snel schakelen zijn voor jou geen enkel probleem. Je bent weliswaar een echte teamspeler maar kunt tegelijkertijd ook heel goed zelfstandig werken.

 

Casemanagement is je helemaal niet vreemd en de rol van spin in het web zit je als gegoten:

Je stelt samen met de jongere een persoonlijk ontwikkelingsplan op en maakt daar bindende afspraken over. Samen met de jong volwassene ben je verantwoordelijk voor zijn of haar traject. Gedurende dit voor de jongvolwassenen maximaal tweejarig traject begeleidt je de jongeren bij hun zoektocht naar werk, (gepaste) opleiding (MBO, leer-werktraject/praktijkonderwijs, cursussen, werkervaringsplaatsen) en bemiddelt bij het vinden en of behouden van hun baan, dan wel het voltooien van hun opleiding. Je onderhoudt contacten met werkgevers en of school, bouwt samen met de jongvolwassene aan een sociaal ondersteunend netwerk, monitort hun traject, ontwikkeling en doelen en bewaakt de voortgang. In de rapportage over de jongvolwassenen die jij begeleidt, ben je accuraat en bondig.

 

Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het traject van de jongvolwassene die bij jou in overleg zijn toegewezen, maar ook voor de veiligheid, sfeer en leefbaarheid in het centrum. Je draagt mede zorg voor het terrein, de accommodaties waar de jongvolwassenen verblijven en materialen die gebruikt worden. Tenslotte ben je in staat om stagiaires te begeleiden, om met enige regelmaat samen met de jongvolwassenen activiteiten en of evenementen te bedenken en te organiseren en beschik je over meer dan voldoende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zowel in het Papiaments als in het Nederlands.

 

In verband met het wonen van de jongvolwassenen op het centrum zullen de jongerencoaches ook in de avonduren en in het weekend inzetbaar moeten zijn.

 

Functie-eisen:

-          Je hebt HBO/SPH of HBO/MWD opleiding gevolgd

-          Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in het begeleiden van jongeren

-          Je hebt ervaring met het aansturen van een klein team.

-          Een Verklaring Omtrent Gedrag dient overlegd te worden

-          Je spreekt en schrijft Nederlands en Papiaments

 

Profiel:

-          Betrokken

-          Enthousiast

-          Betrouwbaar/vertrouwenwekkend

 

Uw sollicitatiebrief met CV en referenties richt u bij voorkeur per e-mail aan:

generalmanager@jongbonaire.org of kunt u afgeven op ons dagcentrum aan de Kaya Lib. Simon Bolivar 16.

Voor aanvullende informatie kunt u onze General Manager, de heer Rudsel Doran, telefonisch bereiken op (+599) 717 4303 of op (+5999) 526 11 29.

 

Sluitingsdatum voor de vacature: maandag 29 mei 2017.

Branche: 
Non-profit
Functiegroep: 
Overige
Werk / Denkniveau: 
HBO
Leidinggevend: 
Nee
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vereiste talenkennis: 
Papiaments
Vacature gaat in per : 
17/05/2017
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Stichting Jeugdwerk Jong Bonaire
Plaats: 
Bonaire Caribisch Nederland
Contactpersoon: 
heer Rudsel Doran
Functie contactpersoon: 
General Manager