Gespecialiseerd Verpleegkundige / Praktijkondersteuner

Stichting Zorggroep BES is een groeiende organisatie en heeft ten doel het faciliteren en ondersteunen van huisartsen en ketenpartners in Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, bij het leveren van eerstelijnszorg en op het gebied van bijscholing, ICT, en andere praktijk overstijgende zaken. Voor ons eerstelijnszorgprogramma Diabetes Mellitus Type 2, Astma/COPD en CVRM zoeken wij per direct een:

Gespecialiseerd Verpleegkundige / Praktijkondersteuner

 (1 FTE)

Onze Gespecialiseerd Verpleegkundige of Praktijkondersteuner Huisartsen speelt een belangrijke rol bij de uitvoering van de zorgprogramma’s van Zorggroep BES, vanuit ons kantoor in Bonaire, op basis van de geldende zorgstandaarden en richtlijnen. Communiceert met patiënten en met ketenpartners. Geeft totale verpleegkundige zorg aan de aan haar/hem toegewezen patiënten, volgens de geldende richtlijnen, protocollen en bewezen aanpak. Geeft correcte zorg op basis van de ondersteuningsvraag, medische opdrachten en analyse van de zorgrisico’s binnen het verpleegkundig domein. Voert planmatig het vastgestelde zorgbeleid voor de patiënt uit, op zodanige wijze dat continuïteit en kwaliteit van de zorg wordt gewaarborgd. Draagt zorg dat het inzichtelijk is voor anderen waarom bepaalde zorg is gegeven of gepland, welke acties hebben plaatsgevonden en welk effect is bereikt. Coördineert de gespecialiseerd verpleegkundige zorg rondom de aan hem/haar toegewezen patiënten op de werkplek, indien gewenst of noodzakelijk in samenspraak met andere (keten)partners en collega’s. Initieert en coördineert activiteiten op het terrein van de (preventieve) zorg voor individuele patiënten of belanghebbenden. Past op basis van de ondersteuningsvraag en de analyse van de zorgrisico’s binnen het verpleegkundig domein, preventieve activiteiten toe. Houdt patiëntendossiers bij. Informeert, instrueert en geeft voorlichting van relevante zaken aan de patiënt.

 

Kennis, vaardigheden en ervaring:

  • Minimaal een HBO, denk- en werkniveau en gespecialiseerd als verpleegkundige of POH;
  • Enkele jaren ervaring met Diabetes Mellitus type 2, Astma/COPD en CVRM;
  • Kennis van de algemene ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg, de zorgstandaard en richtlijnen van het ketenzorgprogramma;
  • Het bouwen en onderhouden van functionele relaties en deze utiliseren;
  • Uitstekende verbale en schriftelijke communicatieve vaardigheden en een proactieve houding;
  • Flexibel in de samenwerking met zijn/haar collega’s en representatief;
  • Handhaven van sociale en ethische normen in activiteiten die met het werk te maken hebben;
  • Het op effectieve wijze plannen en uitvoeren van taken zodanig dat benodigde tijd, acties en middelen aangegeven worden om taken te bereiken;
  • Kennis van en ervaring met Microsoft Officeprogramma’s;
  • Beheersing van Nederlands en Papiamentu op professioneel niveau in woord en geschrift. Kennis van Engels en Spaans is een pre.

Persoonlijkheid:

De collega die wij zoeken heeft een sterke persoonlijkheid, bezit overtuigingskracht, kan enthousiasmeren en functioneert uitstekend in een team.

Solliciteren:

Wij bieden een uitdagende, zelfstandige, verantwoordelijke en afwisselende functie in een nieuwe organisatie die volop in ontwikkeling is. Het salaris is conform FWG schaal 50 en is mede afhankelijk van uw opleiding en ervaring. U kunt uiterlijk op 19 november 2017 solliciteren per email info@zorggroepbes.com.

Voor meer informatie kunt u met hetzelfde emailadres contact opnemen met het bestuur van de stichting.

Branche: 
Zorg / Welzijn
Functiegroep: 
Medisch / verzorging
Werk / Denkniveau: 
HBO
Leidinggevend: 
Nee
Vereiste talenkennis: 
Engels
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vereiste talenkennis: 
Papiaments
Vacature gaat in per : 
03/11/2017
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Stichting Zorggroep BES
Plaats: 
Bonaire Caribisch Nederland
Contactpersoon: 
Ethsel Pieternella