kop

applicatiebeheerder en roostermaker

SGB is per direct op zoek naar een enthousiaste, vakbekwame applicatiebeheerder (voornamelijk voor Magister) en

applicatiebeheerder en roostermaker

(totaal 1 fte)

 

Wat ga je doen? 

Je bent verantwoordelijk voor het samenstellen van de lesroosters en voor het beheren van Magister; ons leerlingvolgsysteem. Een goede samenwerking, flexibele houding en heldere communicatie zijn in deze functie van groot belang. Voor het beheren van Magister is het noodzakelijk dat je accuraat bent, gestructureerd maar ook structuur in het werk van jouw stakeholders kan aanbrengen. Jij weet als geen ander hoe het proces van de inrichting van Magister werkt en bent daarin ook een leidraad voor anderen. Het communiceren gaat je makkelijk af, je bent zeer consequent en consistent. Je geeft eenduidig advies.

Bij het maken van een goed rooster voor leerlingen en docenten is het van belang onderwijskundige en organisatorische eisen en wensen optimaal in balans te laten zijn. In samenspraak met de verantwoordelijke unitdirecteur of teamleider draag je zorg voor de vertaling van dagelijkse roosterwensen en de inzetbaarheid van docenten en lokalen. Naast het dag- en basisrooster werk je ook mee aan de roostering van de toets- en activiteitenweek, toetsroosters, ouderavonden e.v.

Taken die je samen met jouw collega Magisterbeheerder en roostermaker uitvoert zijn o.a.:

 • Inventariseren van gegevens van leerlingen (vakken, klas, profiel, etc.), docenten (werkdagen, werktijden, vakken, etc.) en lokalen (grootte, voorzieningen, etc.)
 • Bijhouden van leerling gegevens in Magister
 • PTA's en PTO's invoeren in Magister
 • Opstellen van lesroosters (voor het hele jaar of per periode) op basis van de verzamelde gegevens, met behulp van roostersoftware UNTIS
 • Opstellen van aparte roosters (bijvoorbeeld proefwerkrooster, tentamenplanning, roosters voor excursies, vervangingsroosters, etc.
 • Communiceren van Magister- en roosterwijzigingen aan leerlingen en docenten   
 • Voorleggen van alternatieven indien aanpassing niet mogelijk is
 • Verantwoorden en zo nodig toelichten van de roosterplanning aan de directie
 • Vastleggen van eventuele knelpunten mbt Magister of in de roosterplanning (met suggesties voor verandering) ten behoeve van de directie.

Wat vragen wij van je? 

Wij zijn op zoek naar een getalenteerde medewerker op administratief en ICT-applicatiegebied, een servicegerichte professional. Er wordt van je verwacht dat je je kan inleven in de materie van het onderwijs en de wijze waarop het onderwijs is georganiseerd. Je houding in het team is van groot belang en je draagt uit dat je het leuk vindt het onderwijs in de breedste zin van het woord te faciliteren. Je denkt niet in problemen maar in oplossingen. Je voelt je thuis in het onderwijs en wil hier een essentieel deel vanuit maken.

Verder breng je mee:

 • MBO/ HBO- opleiding, HBO denk- en werkniveau en voldoende relevante werkervaring; 
 • Kennis van Magister en  het roosterprogramma UNTIS;
 • Kennis van Microsoft Office (Word, Excel)
 • Conceptueel inzicht in onderwijsprocessen en -procedures;
 • projectmatige vaardigheden;                                                                                       
 • Rekenvaardigheid; 
 • Goede Sociale vaardigheden;
 • klantgerichte en dienstverlenende instelling; 
 • Proactieve houding en stressbestendig;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een team dat nauw samenwerkt en gekenmerkt wordt door een grote betrokkenheid bij de leerlingen. Als collega word je gewaardeerd om jouw proactieve houding en jouw initiatieven. Het betreft een veelzijdige baan met uitdagingen in een informele sfeer. We bieden een salaris dat past bij de functie en taken (schaal 7 met een max. van  2774 USD bruto bij een fulltime aanstelling) en goede arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering. We starten met een jaarcontract. Een vaste aanstelling kan op termijn tot de mogelijkheden behoren.

Is jouw interesse gewekt?

Wij ontvangen dan graag jouw sollicitatiebrief vergezeld van een Curriculum Vitae en (gescande) kopieën van diploma’s uiterlijk 24 november 2021. Rechtsboven op de pagina van  https://werkenbij.sgbonaire.info/vacaturebeschrijving/medewerker-magister-en-roostermaker vind je een knop waarmee je kan solliciteren. Daar laat je je contactgegevens, motivatiebrief, cv en kopieën van je diploma's achter. Heb je al eerder via onze Sollicitanten Self Service gesolliciteerd? Log dan eerst in en vervolgens solliciteer je op de gewenste vacature.

Deze vacature wordt zowel intern als extern gelijktijdig uitgezet. Bij gelijke geschiktheid geniet een interne kandidaat de voorkeur.

Heb je vragen, neem dan contact op met Richard Weenink, hoofd huisvesting facilitaire dienst en ICT: Tel +599-7157704  of: Richard.Weenink@sgbonaire.com.

 

Branche: 
Onderwijs / Opleiding 
Functiegroep: 
Overige
Werk / Denkniveau: 
MBO
Leidinggevend: 
Nee
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vacature gaat in per : 
15/11/2021
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
ScholenGemeenschap Bonaire
Plaats: 
Bonaire