kop

Afdelingshoofd A/ Kwartiermaker SKAL

Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) is een organisatie in verandering, met velen opgaven en uitdagingen. Daar kunnen we niet omheen, ook bij de afdeling SKAL niet. Daarom zijn wij opzoek naar gedreven mensen die willen meebouwen aan een gezonde werkomgeving. Ook willen wij een veilige plek, waar medewerkers en  de organisatie kunnen groeien, zodat we onze burgers goed kunnen dienen.

De afdeling

SKAL (Sekshon di Kultura, Arte I Literatura) houdt zich bezig met promoveren, behoud en bewustwording van de Bonairiaanse cultuur, kunst en literatuur. Daarbij wordt beleid ontwikkeld en activiteiten uitgevoerd al dan niet in samenwerking met Bonairiaanse organisaties uit het veld.

SKAL beheert musea en ondersteunt instellingen en stichtingen bij het uitdragen, tentoonstellen en bevorderen van culturele, kunst en literaire uitingen onder Bonairianen op Bonaire en internationaal.

SKAL zal de komende jaren meer op afstand van de OLB-organisatie worden gezet en als organisatie zelfstandig het cultuurbeleid dienen vorm te geven. Voor deze verzelfstandiging en de daarbij behorende professionaliseringsslag zijn we op zoek naar een gedreven Afdelingshoofd en tevens Kwartiermaker.

Wat ga je doen?

Naast het begeleiden van het verzelfstandigingsproces en het vormgeven van een levensvatbare organisatie geef je als manager leiding aan de organisatie en begeleid en coach je het personeel naar een meer regie voerende en professionele kennis- en ondersteuningsbureau. Dat samen met de ketenpartners zorgdraagt voor het uitdragen en realiseren van de door het bestuurscollege en de eilandsraad vastgestelde doelen. Je ontwikkelt daarbij in samenwerking met de directie Samenleving & Zorg het beleid en daarbij horende uitgangspunten en coördineert de uitvoering daarvan. Tevens draag je met de medewerkers zorg voor de controle op en toetsing van de verstrekte subsidies. 

Wat wij jou bieden

We bieden je naast aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden een salaris, afhankelijk van je opleiding en ervaring, van maximaal $6.000,- bruto per maand bij een full time invulling (36 uur per week), een volledige bruto maandsalaris aan vakantiegeld en als 13e maand.

Wat zijn de eisen

Wij vinden het belangrijk dat je beschikt over brede theoretische kennis van en inzicht in de beleidsterreinen en werkgebieden en van de  producten en diensten van de afdeling. Daarnaast beschik je over aantoonbare kennis en ervaring van managementmethodieken en organisatie veranderingsprocessen en ontwikkelingen. Je bent thuis op het gebied van P&C-cycli en financieel-economische en administratieve processen. Gezien de complexiteit van het werkveld beschik je ook over inzicht en ervaring in de bestuurlijke, functionele en organisatorische verhoudingen binnen de overheid.

Wat is ook belangrijk om te weten

Een assessment is onderdeel van de procedure.

Ja! Ik wil deze baan

Je sollicitatie kan je  vóór 1april 2023 richten aan de directeur Samenleving & Zorg, mevrouw Silvana Janga-Serfilia, MBA. P/a. Afdeling P&O, Kaya Aruba 1, Kralendijk.

Je sollicitatie ontvangen wij bij voorkeur per mail via solliciteren@bonairegov.com.

Een uitgebreide functieomschrijving  kan je vinden op onze website www.bonairegov.com.

Branche: 
Overheid
Functiegroep: 
Staf, advies en beleid
Werk / Denkniveau: 
HBO
Leidinggevend: 
Ja
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vereiste talenkennis: 
Papiaments
Vacature gaat in per : 
16/03/2023
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Openbaar Lichaam Bonaire
Plaats: 
Bonaire