kop

Afdelingshoofd A/ Kwartiermaker Bibliotheek

Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) is een organisatie in verandering, met velen opgaven en uitdagingen. Daar kunnen we niet omheen, ook bij de afdeling SKAL niet. Daarom zijn wij opzoek naar gedreven mensen die willen meebouwen aan een gezonde werkomgeving. Ook willen wij een veilige plek, waar medewerkers en de organisatie kunnen groeien, zodat we onze burgers goed kunnen dienen.

De afdeling 

De Bibliotheek is belast met het promoveren, bevorderen van het lezen en leent in dat kader boeken en andere schriftelijk materiaal uit aan de bevolking op Bonaire. In het kader van het voldoen aan de huidige wettelijke vereisten gaat de Bibliotheek op Bonaire zich ook toeleggen op het zijn van een ontmoetingscentrum voor de bevolking, waarbij niet alleen het lezen centraal staat maar ook de communicatie tussen en met de gebruikers van de bibliotheek en de overheden.

Het bestuurscollege heeft zich al enige tijd geleden uitgesproken om de Bibliotheek meer op afstand te plaatsen en meer ruimte te geven zich te ontwikkelen tot een communicatie en ontmoetingscentrum. Daarnaast wordt gewerkt aan een nieuw gebouw voor de bibliotheek. Een gebouw dat ruimte biedt aan alle nieuwe functies van een moderne bibliotheek. Dit nieuwe gebouw dient in 2024 al gerealiseerd te worden. Naast de verzelfstandiging dient ook geïnvesteerd te worden in de bemensing en professionalisering van de bibliotheek. Kortom diverse ontwikkelingen en uitdagingen staan de bibliotheek de komende tijd te wachten. Voor verzelfstandiging en de daarbij behorende professionaliseringsslag zijn we op zoek naar een gedreven Afdelingshoofd en tevens Kwartiermaker Bibliotheek.

Wat ga je doen?

Naast het begeleiden van het verzelfstandigingsproces en het vormgeven van een levensvatbare organisatie geef je als manager leiding aan de organisatie en begeleid en coach je het personeel naar een meer regie voerende en professionele kennis- en ondersteuningsbureau. Dat samen met de ketenpartners zorgdraagt voor het uitdragen en realiseren van de door het bestuurscollege en de Rijksoverheid vastgestelde doelen. Je ontwikkelt daarbij in samenwerking met de directie Samenleving & Zorg het beleid en daarbij horende uitgangspunten en coördineert de uitvoering daarvan. 

Wat wij jou bieden

We bieden je naast aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden een salaris, afhankelijk van je opleiding en ervaring, van maximaal $6.000,- bruto per maand bij een full time invulling (36 uur per week), een volledige bruto maandsalaris aan vakantiegeld en als 13e maand.

Wat zijn de eisen

Wij vinden het belangrijk dat je beschikt over brede theoretische kennis van en inzicht in de beleidsterreinen en werkgebieden en van de  producten en diensten van de afdeling. Daarnaast beschik je over aantoonbare kennis en ervaring van managementmethodieken en organisatie veranderingsprocessen en ontwikkelingen. Je bent thuis op het gebied van P&C-cycli en financieel-economische en administratieve processen. Gezien de complexiteit van het werkveld beschik je ook over inzicht en ervaring in de bestuurlijke, functionele en organisatorische verhoudingen binnen de overheid.

Wat is ook belangrijk om te weten

Een assessment is onderdeel van de procedure.

Ja! Ik wil deze baan

Je sollicitatie kan je  vóór 1 april 2023 richten aan de directeur Samenleving & Zorg, mevrouw Silvana Janga-Serfilia, Mba. P/a. Afdeling P&O, Kaya Aruba 1, Kralendijk.

Je sollicitatie ontvangen wij bij voorkeur per mail via solliciteren@bonairegov.com.

Een uitgebreide functieomschrijving  kan je vinden op onze website www.bonairegov.com.

Branche: 
Overheid
Functiegroep: 
Directie/management
Werk / Denkniveau: 
HBO
Leidinggevend: 
Ja
Vereiste talenkennis: 
Nederlands
Vereiste talenkennis: 
Papiaments
Vacature gaat in per : 
16/03/2023
Bedrijfsinformatie
Naam bedrijf: 
Openbaar Lichaam Bonaire
Plaats: 
Bonaire